Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Στα δημόσια σχολεία της Αυστρίας υπάρχει το μάθημα των θρησκευτικών για τους μαθητές που ανήκουν σε αναγνωρισμένα δόγματα και θρησκείες της χώρας.
Όσοι δεν επιλέγουν το αντίστοιχο μάθημα, ως τώρα δεν παρακολουθούν κάποιο άλλο μάθημα, αλλά από το 2021-22 και από την 9η τάξη και μετά θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μάθημα ηθικής που θα εισαχθεί.
Η Καθολική Ιεραρχία της χώρας είναι ευχαριστημένη για το ποσοστό των καθολικής προέλευσης μαθητών ( 91% ή 586.000 μαθητές ) που έχουν επιλέξει να παρακολουθούν το σχετικό μάθημα. Σε αυτούς δε, πρέπει να προστεθούν και άλλοι 24.300 μαθητές, που δεν ανήκουν σε γνωστή θρησκεία αλλά έχουν επίσης διαλέξει να παρακολουθούν τα “καθολικά θρησκευτικά”. Το Σεπτέμβριο που μόλις ξεκίνησε η Ιεραρχία έχει προγραμματίσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, σε συμβατικό τύπο και κοινωνικά δίκτυα, με τίτλο “Credo – Si” και σκοπό να ενημερωθούν και επιλέξουν οι καθολικοί μαθητές το μάθημα των θρησκευτικών, κατά τη φετινή σχολική χρονιά.
Δεν είναι ένα απλό κατηχητικό μάθημα. Είναι προετοιμασία των νέων για συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα. Αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική και πλουραλιστική κοινωνία, πρέπει οι νέοι μας να αποκτούν τις σχετικές γνώσεις και μέσω αυτών να απαντούν σε σοβαρές αναζητήσεις τους “ Από που έρχομαι, πού πηγαίνω, ποιο είναι το νόημα της ζωής ” σημειώνει ο υπεύθυνος ποιμαντικής και κατήχησης της αυστριακής Συνόδου.

Πληροφόρηση και Φωτό αυστριακής Ιεραρχίας από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos