Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Χριστιανικός Ναός - αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα οικοδομηθεί στη Συρία, με τη βοήθεια της Ρωσίας
Pin It

8

Χριστιανικός Ναός - αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα οικοδομηθεί στη Συρία, με τη βοήθεια της Ρωσίας

Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία να κατασκευάσει ένα αντίγραφο της Αγίας Σοφίας το οποίο θα λειτουργήσει ως ορθόδοξος καθεδρικός ναός, δήλωσε Ρώσος βουλευτής μετά τη μετατροπή του εμβληματικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί από την Τουρκία.
Η μετατροπή του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σε τζαμί έχει προκαλέσει κατακραυγή σε όλο τον κόσμο.
Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες υπογραμμίζουν ότι το οικοδόμημα της Αγίας Σοφίας ήταν σημαντικό σύμβολο της διαθρησκευτικής ενότητας.
Η Ρωσία θα παράσχει χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας μικρογραφίας του υπέρλαμπρου ναού της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος θα ανεγερθεί στη δυτική συριακή επαρχία Χάμα (σ.σ.: εκεί ζει πολυπληθής ελληνορθόδοξη κοινότητα, απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων εποίκων της Αρχαιότητας), με στόχο να αναδείξει τη σημασία του ειρηνικού διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ.
«Η Συρία, σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι μια χώρα που δείχνει ξεκάθαρα την πιθανότητα ειρηνικού και θετικού διαθρησκευτικού διαλόγου», δήλωσε ο Μιλόνοφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti νωρίτερα αυτόν το μήνα. «Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα μετέφερε ποτέ έναν καθεδρικό ναό από το ένα δόγμα σε άλλο», πρόσθεσε.
Ξεκινούν οι εργασίες
Οι προετοιμασίες για την οικοδόμηση του ναού στην επαρχία Χάμα της Αλ Σουκαϊλαμπίγια θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ανέφερε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Αλ-Μοντόν του Λιβάνου. Η ανέγερση της ρέπλικας της Αγίας Σοφίας έχει τη σύμφωνη γνώμη του Άσαντ.

Πηγή: themoscowtimes.com

ΣΧΟΛΙΟ της kantam.gr.
Στηρίζουμε αυτή την πρόταση όπως και την πρόταση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κλπ, κου Νικολάου και προσθέτουμε και τη δική μας που είναι να κτιστεί ένα αντίγραφο της Άγίας Σοφίας του Θεού σε κάθε Χώρα που η πλειονότητα των πολιτών ανήκουν στο ορθόδοξο δόγμα του Χριστιανισμού!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos