Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

Η ΝΕΑ ZΩΗ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ BARBARIN

O για 18 έτη Αρχιεπίσκοπος της Λυών, καρδινάλιος Philippe Barbarin είναι άνθρωπος με γνώσεις και ικανότητες. Μεγάλωσε δίπλα στο αβά Pierre, εργάστηκε ως ιεραπόστολος στη Μαδαγασκάρη, ως υπεύθυνος νεολαίας, δίπλα σε αστέγους και αναγκεμένους πριν αναλάβει Αρχιεπίσκοπος, σε μια πόλη που αγαπήθηκε, ανακαίνισε τον καθεδρικό ναό και έφτιαξε κοινωνικές δομές. Αντιμέτωπος του “τυφώνα Bernard Preynat” ενός παιδόφιλου ιερέα της Αρχιεπισκοπής, κατηγορήθηκε ότι είχε μάθε τη δράση του και δεν την κατήγγειλε. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι τα αδικήματα ήταν παραγραμμένα, όταν έλαβε γνώση και σε κάθε περίπτωση ενέργησε όπως ζητήθηκε από τους τότε υπεύθυνους της Αγίας Έδρας. Στο Εφετείο αθωώθηκε ως μη φέρων ευθύνη. Εν τω μεταξύ είχε ήδη παραιτηθεί απ την Επισκοπή, στη δε παραίτηση επέμεινε και μετά την αθώωσή του.
Επιστρέφοντας από μακρύ ταξίδι στους Αγίου Τόπους, επισκέφθηκε τον Πάπα, με τον οποίο συζήτησαν το μέλλον του. Ο Φραγκίσκος του πρότεινε να τον χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αποστολές σε Ιράκ, Λιβύη και Ισραήλ, χώρες με τις οποίες είχε αναπτύξει δίκτυο επαφών, πρόταση την οποία αποδέχθηκε. Σε πιο μόνιμη βάση αποφάσισε να δίνει διαλέξεις στο πανεπιστήμιο της Rennes, όπως του ζήτησε ο τοπικός Ιεράρχης, να προΐσταται σε “πνευματικές ασκήσεις” μοναχικών ταγμάτων, απ` όπου έχει ήδη δεχθεί αιτήματα και να μείνει μόνιμα ως εκκλησιαστικός υπεύθυνος στη Μονή “ Petites Soeurs des Pauvres de Saint- Perin ” στη Βρετάνη.
Στη Λυών θα τελέσει την αποχαιρετιστήρια θεία λειτουργία στην επέτειο του Αγίου Ειρηναίου, παλαιού επισκόπου Λυώνος, ο οποίος έγραφε στα ελληνικά και στον οποίο τρέφει μεγάλο σεβασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σάιτ ¨Μerci Cardinal ” δημιουργηθέν από πιστούς της Λυών, έχουν ανέβει εκατοντάδες ευχαριστήρια για το έργο του

Πληροφορίες και φωτογραφία Καρδιναλίου από ιστότοπο Aleteia

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos