Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

Ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, τα παιδιά στην καρδιά του Πάπα

"Σας καλώ να προσευχηθείτε για τον λαό της Υεμένης και ιδιαίτερα για τα παιδιά, τα οποία υποφέρουν από τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση". Η σκέψη του Πάπα χθες μετά την προσευχή του Angelus, αγκάλιασε τον κόσμο για άλλη μια φορά, από τη Συρία έως τον Λίβανο, από την Ουκρανία σε ένα από τα συμβολικά μέρη των ξεχασμένων δεινών, την Υεμένη.

Η κατάσταση της υγείας είναι σοβαρή
Στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UNICEF, ο συνολικός αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών κάτω των πέντε ετών θα μπορούσε να αυξηθεί σε ένα σύνολο 2,4 εκατομμυρίων - σχεδόν το ήμισυ του συνόλου - αύξηση περίπου 20%. Επιπλέον, 6.600 παιδιά κάτω των πέντε ετών θα μπορούσαν να πεθάνουν από διάφορες ασθένειες έως το τέλος του έτους, αύξηση κατά 28%. Μετά από χρόνια συγκρούσεων, το σύστημα υγείας καταρρέει, έλλειψη φαρμάκων, εξοπλισμού και προσωπικού και πάνω απ 'όλα η κατάσταση επιδεινώνεται από την κακή πρόσβαση σε πόσιμο νερό και αποχέτευση που ευνοεί, μεταξύ άλλων, τη διάδοση COVID-19.
Στην πραγματικότητα, λόγω του πολέμου που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, πολλές υποδομές νερού καταστράφηκαν, καθιστώντας τις πηγές πρόσβασης ανθυγιεινές, με την επακόλουθη εξάπλωση ασθενειών όπως ο κίτρινος πυρετός και η χολέρα, οι οποίες το 2016 επηρέασαν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, σκοτώνοντας 3.500 από αυτούς. Αυτή η κατάσταση με την άφιξη της πανδημίας επιδεινώθηκε, επίσης λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα.

Ο λαός που κινδυνεύει να μην έχει μέλλον
"Το πρόβλημα της πείνας - εξηγεί ο Orazio Ragusa Sturniolo, εκπρόσωπος δράσης για την καταπολέμηση της πείνας - συνδέεται επίσης με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο νερό που εντοπίζονται στην Υεμένη καθώς και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Η ένοπλη σύγκρουση που προφανώς χαρακτήρισε τη χώρα τα τελευταία χρόνια , έχει οδηγήσει σε καταστροφική κατάσταση τη Χώρα. Οι Ομάδες Δράσης Πείνας που ασχολούνται με τον τομέα, αναφέρουν υψηλή θνησιμότητα μεταξύ των παιδιών, ειδικά κάτω των πέντε ετών, καθώς και την επισφαλή διατροφική κατάσταση ολόκληρου του πληθυσμού, των υπηρεσιών ύδρευσης και της αποχέτευσης που οδήγησαν τη Χώρα να εξαρτάται από τα ανθρωπιστικά αισθήματα. Σήμερα, στην πραγματικότητα, 4 εκατομμύρια άνθρωποι ελπίζουν στην παροχή νερού των δεξαμενόπλοιων, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να τους φθάσει το νερό, επειδή στο Χώρα υπάρχει επίσης μια σοβαρή κρίση καυσίμων."

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos