Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Η μη ύπαρξη προσκυνητών, εδώ και μήνες, λόγω της πανδημίας, η γενικότερη κρίση στην περιοχή και η κακή οικονομική διαχείριση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Madoba στην Ιορδανία έχουν δημιουργήσει ένα χρέος 100.000.000 δολαρίων στο Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ! Ο Αποστολικός Τοποτηρητής του, Αρχιεπίσκοπος Pizzaballa είναι πρακτικός άνθρωπος : Τα χρέη εδώ δημιουργήθηκαν και από εδώ θα πληρωθούν. Εξορθολογήσαμε όσο γίνεται την κατάσταση και έγιναν εσωτερικοί και εξωτερικοί έλεγχοι. Έχουμε 2.000 ανθρώπους που πληρώνουμε μηνιαίως. Η κατάσταση δε λύνεται με επιχορήγηση ή έκκληση για βοήθεια, Θα πουλήσουμε περιουσία στην πόλη Ναζαρέτ, για να επανέλθουμε σε σωστή πορεία. Αυτά δήλωσε συμμετέχοντας σε κύκλο συναντήσεων με την ονομασία “ Παράθυρο στη Μέση Ανατολή ” που γίνονται στην Ιταλία.
Αντίστροφα προβλήματα αντιμετωπίζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Από το 2004 πιστοί του διαμαρτύρονται ότι ο (τότε) Πατριάρχης Ειρηναίος μεταβίβασε παράνομα 3 σημαντικά ακίνητα στην εβραϊκή οργάνωση Atenet Cohanim. Ο επόμενος Πατριάρχης Θεόφιλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η μεταβίβαση. Πριν λίγες μέρες έχασε και σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.

Πληροφορίες και φωτογραφία Αρχιεπισκόπου από ιταλικό πρακτορείο Sir
Πληροφορίες από πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos