Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

“O ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ”

Αυτά είναι τα λόγια της κόρης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Bernice, υπεύθυνης του King Center στην Ατλάντα, η οποία μίλησε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού με αφορμή την επέτειο τέλους του εμφυλίου στις ΗΠΑ ( 12-6-1865 ) που αποτελεί και τη Freedom Day για την κατάργηση της μαύρης σκλαβιάς, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών.
H Bernice δήλωσε σίγουρη ότι οι απόψεις του πατέρα της για την εξάλειψη των διακρίσεων, χωρίς τη χρήση βίας, συντονίζονται με τις απόψεις του Φραγκίσκου, όπως έχουν εκφραστεί όσο είναι στην ηγεσία της καθολικής Εκκλησίας. Υπογράμμισε ότι πολλοί χριστιανοί στις ΗΠΑ διερωτώνται “Τι να κάνω για να σωθώ” και πρέπει να μάθουν να μάχονται κατά του αόρατου ρατσισμού, όπως εκφράζεται στην εργασία, στην εκπαίδευση, στους θεσμούς γενικότερα. Αναφέρθηκε σε συστημικό και θεσμικό ρατσισμό, στον οποίο δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, αλλά να προσπαθούμε να κατανοούμε τα αίτια που τον προκαλούν. Θύμισε τα λόγια του πατέρα της “ Πού μπορούμε να πάμε από δω και πέρα, στο Χάος ή να αποτελέσουμε όλοι μέλη της Κοινότητας ” και απάντησε, όπως εκείνος, ότι πρέπει να ανακαλύψουμε πώς θα οργανώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην εξουσία, ώστε η κυβέρνηση και οι θεσμοί εξουσίας να μην μπορούν να αγνοήσουν τα αιτήματά μας. Δήλωσε ότι αν ζούσε ο πατέρας της θα ζητούσε από τους “ διαμορφωτές γνώμης ” ( influencers) σε όλους τους τομείς από την Τέχνη ως τη Δικαιοσύνη και από τα ΜΜΕ ως την Υγεία να εγγυηθούν ισότητα και δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής. Αντίστοιχα θα ζητούσε και από όλες τις Εκκλησίες, να δημιουργούν, όχι μόνο στις ΗΠΑ, Κοινότητες Αγάπης. Τέλος, να στέκονται απέναντι στα ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ της ανθρωπότητας : ρατσισμό, φτώχεια και μιλιταρισμό.

Πληροφορίες και φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση
του Πάπα με την Bernice King από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos