Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

“ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ” ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΤΗΣ LUCCA

“Il Volto Santo” το ξυλόγλυπτο που απεικονίζει το πρόσωπο του Ιησού στο Σταυρό είναι σημαντικότατο ιστορικό και θρησκευτικό κειμήλιο που βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό της ιταλικής πάλης Lucca, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 950 χρόνια από την ίδρυσή του. Η Επιστημονική Σύμβουλος των εορτασμών Annamaria Giusti αποφάσισε να διαλευκάνει πόσο παλαιό είναι το συγκεκριμένο έργο, “ σήμα κατατεθέν ” της πίστης και θρησκευτικότητας της πόλης. Απευθύνθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, στη Φλωρεντία, τ` οποίο, με τη χρήση άνθρακα 14 αποφάνθηκε ότι κατασκευάστηκε στις τελευταίες δεκαετίες του 8ου ή αρχές του 9ου αιώνα, καθιστώντας το αρχαιότερο ξυλόγλυπτο που υπάρχει στη Δύση !
Πράγματι υπάρχει μια αναφορά σε παλαιό χειρόγραφο ότι μεταφέρθηκε από την Παλαιστίνη το 782, αλλά ως τώρα πιστευόταν ότι το αρχικό είχε καταστραφεί και επρόκειτο για αντίγραφο του 12ου αιώνα.
Ο Αρχιεπίσκοπος της πόλης Σεβ/τατος Paolo Giulietti σχολίασε ότι το “ Il Volto Santo είναι η ζωντανή ανάμνηση του Χριστού, που σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Μάς μεταφέρει το μήνυμα της Σωτηρίας, που έρχεται από τον Ιησού της Ναζαρέτ, ο οποίος σταυρώθηκε από αγάπη για μας και στη συνέχεια αναστήθηκε, χάρη στην παντοδυναμία του Πατέρα ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos