Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

21 ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Μπαγκλαντές είναι μια μουσουλμανική χώρα. Όμως η 390.000 μελών καθολική κοινότητα είναι αυτάρκης σε ντόπιες ιερατικές κλήσεις !
Στη χώρα υπάρχει ένα μεγάλο ιεροσπουδαστήριο του “Αγίου Πνεύματος” στ` οποίο σπουδάζουν 125 υποψήφιοι. Φέτος ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους 21 άτομα, τα οποία ήδη χειροτονήθηκαν διάκονοι και θα αρχίσουν να εργάζονται σε έργα των εκκλησιαστικών επαρχιών προέλευσής τους. Κανείς δεν αντιμετώπισε προβλήματα απ΄την οικογένειά του, όταν πρωτοεκδήλωσε την κλήση του, σύμφωνα με δηλώσεις τους, αντίθετα ενθαρρύνθηκαν να προχωρήσουν και είχαν τη βοήθεια και των εκκλησιαστικών παραγόντων της χώρας.
Πριν μια γενιά το PIME, οι Σαβεριανοί και άλλα μοναχικά τάγματα έστελναν ιεραποστόλους στο Μπαγκλαντες. Πλέον η πλειοψηφία του κλήρου είναι ντόπια ενώ υπάρχουν και αρκετοί μπαγκλαντεσιανοί ιερείς που υπηρετούν σ` άλλες χώρες!
Μόνο οι γυναικείες μοναχικές κλήσεις παρουσιάζουν, τελευταία, κάμψη.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos