Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Τι είναι ο άνθρωπος μέσα στην απεραντοσύνη της Δημιουργίας;

Πέντε χρόνια μετά την Αποστολική Παραίνεση "Laudato sii", ο Άγιος Πατέρας προτείνει  και πάλι τον καθένα μας  να σκεφτούμε τη σημασία της Δημιουργίας.

"Στη Δημιουργία υπάρχει η υπογραφή του Θεού" - με αυτά τα λόγια, ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε τη γενική ακρόαση της Τετάρτης.

Πάπας Φραγκίσκος: 5 χρόνια από το "Laudato sii"

Για άλλη μια φορά πίσω από τις κλειστές πόρτες και σε ζωντανή μετάδοση από τη Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Οίκου, ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη γενική ακρόαση της Τετάρτης. Σκεφτόμαστε τη Δημιουργία, τη φροντίδα της και πώς, σε αυτήν την πανδημική περίοδο, η φύση έχει ανακτήσει όλους τους χώρους της.

"Στη Δημιουργία υπάρχει η υπογραφή του Θεού. Δεν το συνειδητοποιούμε αυτό", είπε ο Ποντίφικας. Το θέμα της προσευχής του ξεκινά και πάλι: ένας νέος κύκλος κατηχήσεων  σχετικά με τη σημασία της Δημιουργίας, ενόψει της πέμπτης επετείου της έκδοσης του Εγκυκλίου «Laudato sii».

"Στη Δημιουργία υπάρχει η υπογραφή του Θεού"

«Η πρώτη σελίδα της Βίβλου μοιάζει με έναν μεγάλο ύμνο των ευχαριστιών. Η ιστορία της Δημιουργίας διατυπώνεται  με στίχους που επιβεβαιώνουν συνεχώς την καλοσύνη και την ομορφιά  του ό, τι υπάρχει. Ο Θεός, με τον λόγο του, καλεί στη ζωή, και όλα έχουν πρόσβαση στην ύπαρξη [...] Η ομορφιά και το μυστήριο της Δημιουργίας δημιουργούν στην καρδιά του ανθρώπου την πρώτη κίνηση που ξυπνά την προσευχή "- συνέχισε ο Άγιος Πατέρας.

Πάπας Φραγκίσκος: "Τι είναι ο άνθρωπος στην απεραντοσύνη της Δημιουργίας;"

Ο Πάπας Φραγκίσκος μας θέτει μια ερώτηση: τι είναι ο άνθρωπος σε αυτήν την απεραντοσύνη, τι είναι η Δημιουργία; "Σε αυτήν την απεριόριστη απεραντοσύνη, τι είναι ο άνθρωπος; Σχεδόν τίποτα, λέει ένας άλλος Ψαλμός: ένα ον που γεννιέται, ένα ον που πεθαίνει, ένα πολύ εύθραυστο πλάσμα. Ο Θεός έβαλε τον άνθρωπο στη Δημιουργία του, τον ενθρόνισε στο βασίλειό του [...] Οι άντρες και οι γυναίκες της που προσεύχονται  φέρνουν αντανακλάσεις φωτός στα πρόσωπά τους [...] Είμαστε όλοι φορείς της χαράς ".

Ο Πάπας κατέληξε προσευχόμενος ώστε ότι ο καθένας από εμάς να κατανοεί, να γνωρίζει και επιμένει στη  σημασία της Δημιουργίας.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos