Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η «Μεταπασχαλινή» περίοδος, προσφέρει μια καινούρια προοπτική ζωής, στον κάθε Χριστιανό που βασίζεται στο ότι ο πιστός βγαίνοντας απ’ την εκκλησία που άκουσε το Λόγο του Θεού και τράφηκε με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μπαίνει σ’ ένα καινούριο χώρο, σε άλλο περιβάλλον που τώρα, πρέπει να το εμψυχώσει με τη δική του διαγωγή και την αληθινή ζωή που έλαβε απ’ τον Αναστάντα Χριστό!
Επιπλέον από κάθε συμμετοχή του στη Θεία Ευχαριστία, θα ανανεώνεται η δύναμη του Θεού και κατ’ επέκταση θα τη μεταφέρει σαν ένας καινούριος Χριστός, στο χώρο της ζωής του για να μετατρέπεται σε «Θείο περιβάλλον».
Πώς θα γίνει αυτό; Με το να εγκαταλείπουμε, ολοκληρωτικά, τον εαυτό μας στο Θεό, όπως έγινε για πρώτη φορά, με τη βάφτισή μας. Επειδή όμως κανείς δε ζει για τον εαυτό του, αυτή η αναγέννηση θα είναι και μια γενική αναβάθμιση στις σχέσεις μας, αρχικά με όσους, συναναστρεφόμαστε και στη συνέχεια με ολόκληρη την κοινωνία που μας περιβάλλει.
Η «Ζωή της Εκκλησίας» που δεχθήκαμε στη βάπτισή μας, δεν είναι μια «έξοδος», αλλά μια «είσοδος», σ’ έναν κόσμο που μας έχει ανάγκη! Η Εκκλησία δεν είναι «εκτός κόσμου» αλλά «στον κόσμο» κι αν θέλει να τον σώσει, πρέπει να γίνει «η καρδιά»!

π. Μάρκος Βιδάλης 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos