Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

Ξαφνικά, μέσα στον κορωνοϊό, το τουρκικό καθεστώς (φαίνεται ότι) ξαναθυμήθηκε τον μεγάλο εχθρό που ζει στης ΗΠΑ : τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Ειδική έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου “ Gercen Hayat ”, την 12-5-2020, έκτασης 176 σελίδων (!) θυμήθηκε τον εξόριστο “αρχιτρομοκράτη” και όσους τον “ είχαν βοηθήσει” στη διάρκεια των δεκαετιών δράσης του. Δηλ. όλους τους προηγούμενους τούρκους ηγέτες ( Ινονού, Ετσεβίτ Ντεμιρέλ...) τον...Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, την πρώην αμερικανή Υπ Εξ Χίλαρυ Κλίντον,τον πρώην αρμένιο Πατριάρχη Τουρκίας S.Kalastien και τους ακόμα εν ζωή και δράση Οικουμενικό Παριάρχη Βαρθολομαίο και ραβίνο Isahak Kahleva !
Ούτε λίγο ούτε πολύ οι θρησκευτικές μειονότητες της χώρας “κατηγορούνται” ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16-7-2016 κατά Ερντογάν

Όσο και αν ακούγεται κωμικό δεν είναι, αντίθετα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για τις θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας. που “δίνονται” ως εχθροί της χώρας στους φανατικούς, Γι` αυτό και για πρώτη φορά ίσως οι μειονότητες διαμαρτυρήθηκαν ανοιχτά και δήλωσαν ότι δεν ανέχονται τη στοχοποίηση με ψευδείς κατηγορίες. Ο ραβίνος αντέδρασε μέσω σχολίου στο τουίτερ, αλλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης θέλησε να εκφράσει με δημόσια δήλωση την απογοήτευσή του για τα δημοσιεύματα που αποτελούν “ σοβαρή και ανεύθυνη επίθεση ενάντια στην ενότητα του τουρκικού λαού ” και ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει” σε ρατσισμό και πράξεις μη ανοχής”
Ας ελπίσουμε η τουρκική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την προστασία των μη μουσουλμανικών χώρων λατρείας και πληθυσμών της χώρας...

Πληροφόρηση και φωτογραφική σύνθεση από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos