Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Έκλαιγε από χαρά»

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να κάνει γνωστή την εγγύτητά του σε έναν εφημέριο της Βερόνα που υποφέρει εξαιτίας ενός όγκου.

Ο Don Alberto Antonioli, ιερέας της Επισκοπικής Διοίκησης της Βερόνα, βρίσκεται κλινήρης εδώ και μερικές ημέρες εξαιτίας ενός όγκου ενάντια του οποίου αγωνίζεται

Η Ασθένεια του Don Alberto Antonioli

Τους τελευταίους μήνες οι διατάξεις της κυβέρνησης για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορονοϊού εμπόδισαν τον Don Alberto Antonioli, όπως και όλους τους ιερείς της Ιταλίας, να τελέσουν τη θεία λειτουργία παρουσία ενοριτών. Μια απαγόρευση που προκάλεσε αρκετές αναταραχές εντός αλλά και εκτός της Εκκλησίας. Η CEI, μετά από μακρά συνεργασία με την τεχνική-επιστημονική επιτροπή και την κυβέρνηση, κατάφερε να αναδιοργανώσει την επιστροφή των πιστών στη Θεία Λειτουργία.

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα δοθεί το πράσινο φως για τις τελετές σε όλη την εθνική επικράτεια. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις κυβερνητικές διατάξεις και με τη μέγιστη σύνεση. Μια σύσταση που προέρχεται τόσο από το κοινοβούλιο όσο και από την Σύνοδο των Επισκόπων. Δυστυχώς όμως, ο DonAntonioliδεν θα μπορέσει να συμμετάσχει επειδή οι συνθήκες της υγείας του επιδεινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Το τηλεφώνημα του Πάπα

Ο ιερέας, δυστυχώς, αγωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό ενάντια σε έναν όγκο και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Η θλιβερή είδηση επέπεσε της προσοχής του Αγίου Πατέρα, ο οποίος θέλησε να επικοινωνήσει μαζί του προσωπικά για να τον διαβεβαιώσει ότι προσεύχεται για την βελτίωση της υγείας του. Την είδηση της όμορφης χειρονομίας του Πάπα Φραγκίσκου διέδωσε ένα μέλος του Συμβουλίου των Επισκόπων της Βερόνα στο «L’Arena».

Εξήγησε ότι ο Ποντίφικας θέλησε να του κάνει μια έκπληξη, να προσευχηθεί μαζί του και να του χαρίσει λίγες στιγμές χαράς. Έτσι ανέφερε: ο Don Alberto έφερε το ακουστικό στο αυτί του, άκουσε τη φωνή του Πάπα Φραγκίσκου και άρχισε να κλαίει από χαρά: δεν μπορούσε να μιλήσει, λόγω της ασθένειάς του και από τη συγκίνηση. Αλλά τα δάκρυά του ήταν από αληθινή ευτυχία».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos