Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ψάλλατε στον Κύριο

Ειδικά τώρα, την Πασχαλινή περίοδο, είμαστε καλεσμένοι να ψάλλουμε στον Κύριο, αλλά «Καινούριο Άσμα». Ο Καινούργιος Άνθρωπος – (ο αναστημένος, ο βαφτισμένος) – ψάλλει Καινούργιο Άσμα.
Ψάλλω σημαίνει «είμαι χαρούμενος» γιατί ο ύμνος είναι έκφραση αγάπης και χαράς. Όποιος ξέρει ν’ αγαπά την Καινούργια Ζωή – την Ανάσταση – ξέρει και τον Καινούργιο Ύμνο!
Ποια είναι η Καινούργια Ζωή, την αναγνωρίζω απ’ τον Καινούριο Ύμνο! Μου λες: εγώ ψάλλω! Ψάλλεις, το ακούω! Πρόσεξε όμως, η Ζωή σου να δηλώνει αυτό που ψάλλεις! Να ψάλλουμε σωστά, σημαίνει η καρδιά, η φωνή, το στόμα, η διαγωγή μου είναι «Καινούργιο Άσμα» στο Θεό!
Με ρωτάτε: Για ποιον να ψάλλουμε; Γι αυτόν που αγαπάτε! Με ρωτάτε: τι να ψάλλουμε; Το ακούσατε! «Καινούργιο Άσμα» - ο σωστός ήχος είναι η σωστή σύναξη των πιστών. Ο σωστός ψάλτης μετατρέπεται ο ίδιος σε «Καινούργιο Ύμνο» προς το Θεό. Και εσείς το ίδιο: Να γίνεστε ύμνος του Θεού και η φωνή σας να είναι οι χορδές στον «Καινούργιο Ύμνο» του Θεού.

Αγ. Αυγουστίνος (Επίσκοπος 350)
Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos