Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΟΥ COVID-19, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΩ'Ι'ΣΜΟΥ...

Ο Αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος των Ιεραρχιών της Ε.Ε. (COMECE) Καρδινάλιος J.C.Hollerich, στα πλαίσια της “ημέρας της Ευρώπης” ( 70η επέτειος από τις πρώτες προσπάθειες του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Σουμάν για τη συνεργασία των κρατών της Ευρώπης, μετά το τέλος του Β΄Π.Π.) παρέστη σ` εκδήλωση στην πόλη Σέγκεν, όπου το 1985 υπογράφτηκε η γνωστή συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων εντός των χωρών μελών.
Ο Ιεράρχης τόνισε την ανάγκη ενός δικτύου αλληλεγγύης των πολιτών και των κρατών της Ευρώπης για να καταπολεμηθεί η πανδημία, να επικρατήσει η ειρήνη και να μην προδοθούν οι αρχές των δημιουργών της Ενωμένης Ευρώπης, οι οποίοι, 5 χρόνια μετά την αντιφασιστική νίκη κατά των δυνάμεων του Χίτλερ, έθεσαν τα θεμέλια για μια ειρηνική μεταπολεμική Ευρώπη ! Υπογράμμισε επίσης ότι η αλληλεγγύη πρέπει να επεκταθεί και σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φθάνουν απελπισμένοι στα σύνορα της Ευρώπης, καθότι η ήπειρός μας πρέπει να σταθεί στην πλευρά των πιο φτωχών. “ Η ρεαλιστική λύση είναι μια Ευρωπαϊκή ¨Ένωση χωρίς εθνικισμούς και εγωισμούς που θα αποτελεί μοχλό ειρήνης στον Κόσμο και θα λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται ” κατέληξε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού.

Πληροφορίες / φωτογραφία απ` την εκδήλωση στην πόλη Σέγκεν από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos