Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Η Τανζανία απόκτησε τους πρώτους αυτόχθονες ιερείς της το 1917. Πλέον ξεπερνούν τους 2.000 και, μαζί με τους ξένους ιεραποστόλους, εξυπηρετούν τα 14 εκατομμύρια καθολικών της χώρας και τις εκκλησιαστικές δομές, σε μια χώρα με 40% χριστιανικό πληθυσμό και 35% μουσουλμάνους. Όμως οι κλήσεις συνεχώς αυξάνουν με αποτέλεσμα τα 5 μεγάλα ιεροσπουδαστήρια της χώρας ( της “Κυρίας των Αγγέλων” στην Επισκοπή Kibosho, του “Αγίου Αυγουστίνου” στην Peramiho, του “Αγίου Αντωνίου της Πάδοβας” στην Ntungamo, του “Αγίου Παύλου” στην Kapalapala και του “Αγίου Καρόλου Luanga” στη Segerea ) να είναι πλήρη και να μην μπορούν να δεχθούν τουλάχιστον 100 ακόμα υποψηφίους !
Ο Πρόεδρος της Ιεραρχίας Σεβ/τατος Gervan Nyaisonge απηύθυνε έκκληση οικονομικής στήριξης σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την ολοκλήρωση του 6ου μεγάλου ιεροσπουδαστηρίου της “Nazareth” που ετοιμάζεται στην περιοχή της Kahama, Ελπίζεται ότι η χώρα σε λίγα χρόνια θα εξυπηρετείται από τον δικό της κλήρο.

Πληροφορίες / φωτογραφία από έργο εθελοντών σε παιδιά από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos