Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ “ΚΤΥΠΑ” ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Από τη μεγάλη βόρεια χώρα, που εκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία, δεν έρχονται πολλές πληροφορίες για τον κορωνοϊό. Φαίνεται όμως ότι τα κρούσματα είναι ακόμα σε αύξηση και ότι οι Αρχές, κρατικές και εκκλησιαστικές, είχαν υποτιμήσει την έκταση του.
Οι αρρώστιες και οι θάνατοι εκκλησιαστικών προσώπων “τρόμαξαν” το Πατριαρχείο Μόσχας, που αναγκάστηκε αν βγάλει αυστηρή σύσταση προς τους ιερείς “ να σεβαστούν τα μέτρα και τις αποφάσεις της Εκκλησίας, που έχουν παρθεί με ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου, από τη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας ” και προειδοποίησε για αυστηρή τιμωρία όσων δεν υπακούσουν, που μπορεί να φθάσουν στην εκδίωξη από την ιεροσύνη!
Ζήτησε πάντως να μην παραμελήσουν την ποιμαντική φροντίδα των πιστών, αλλά να λαμβάνουν τις δέουσες προφυλάξεις.
Γεγονός είναι ότι θάνατοι όπως του υποψηφίου μοναχού του Αγίου Σεργίου, Δημητρίου ( αυτοπυρπολήθηκε, αφού το είχε σκάσει από το παράθυρο του νοσοκομείου, όπου έμαθε ότι είχε μολυνθεί ) του αρχιδιακόνου Δαμασκηνού, πρώτου σολίστα στη χορωδία της Mονής Sretenskij Μόσχας, του εφημερίου του πατριαρχικού καθεδρικού ναού των Επιφανίων στο Elokhoro και του Επισκόπου του Zheleznogorsk, Venjamin Kiralev έχουν φοβήσει πολλούς κληρικούς. Αντίστοιχα, φαινόμενα όπως του Μητροπολίτη του Celjabinsk, Grigorij Petrov, ο οποίος νόσησε, μαζί με τους 10 ιερείς του και πολλούς πιστούς που συμμετείχαν στην πασχαλινή αγρυπνία στον καθεδρικό του Αγίου Συμεών, ήταν αφορμή να κλείσουν όλοι οι σημαντικοί ναοί, οι μονές και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα

Πληροφόρηση και φωτογραφία αποβιώσαντα
αρχιδιάκονου Δαμασκηνού από AsiaNews.it


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos