Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Από την Ασίζη η μεγάλη ελπίδα του μέλλοντος

(photo Gettyimages)

Μια θαυμάσια είδηση, γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδας , είναι αυτά που φθάνει από  την κωμόπολη της Ουμβρίας, όπου γεννήθηκε ο Άγιος Φραγκίσκος.

Η Ασίζη, όπως διαβάζουμε από το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επιστρέφει ελεύθερη και αρχίζει να προσβλέπει στο μέλλον. Όλοι οι ασθενείς κλινικά θεραπεύτηκαν  και τώρα η πόλη του Αγίου Φραγκίσκου προσφέρει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλες τις πόλεις  οι οποίες ακόμη αγωνίζονται με κόπωση: ενωμένοι και με προσευχή βγαίνουμε από τη δυσκολία.

Η Ασίζη και η «μεγάλη ελπίδα»

Εκείνη που παρενέβη  στην  “απελευθέρωση” από την ασθένεια  της πόλης αυτής  ήταν, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η Δήμαρχος Stefania Proietti. Τα λόγια της μιλούν για αισιοδοξία  και για το μέλλον: “Τώρα η πόλη του Αγίου Φραγκίσκου είναι ολότελα ελεύθερη από τη μόλυνση  και αυτό μας δίνει μεγάλη  ελπίδα  στο να κοιτάξουμε θετικά το μέλλον”. Η Δήμαρχος στο μήνυμά της θέλησε να τονίσει  το πώς  η Ασίζη είναι η  “πόλη του Αγίου, στον οποίο πολλοί εμπιστεύθηκαν, με πίστη και ελπίδα για να βγουν από τις πιο σκοτεινές στιγμές.

Τα  δεδομένατηςΑσίζης

Τα στοιχεία, σχετικά με την περιοχή, τα αναφέρει απ’ ευθείας ο Δήμος , που  κατέγραψε, στην Ασίζη συνολικά 30 περιπτώσεις μόλυνσης. Οι Αρχές  στη διάρκεια αυτής της περιόδου, εξέδωσαν 25 οδηγίες για απομόνωση. Υπήρξε μόνο ένας θάνατος στην πόλη αυτή. Η τελευταία περίπτωση    ατόμου που βρέθηκε  θετική στον κορωνοϊό ήταν στις 7 Απριλίου. Μέχρι σήμερα , η πόλη είναι ελεύθερη  από μολύνσεις.

Μια σκέψη προς όποιον υποφέρει

Η Δήμαρχος  θέλησε να στείλει ένα μήνυμα  εγγύτητας  σε όσους υποφέρουν εξ αιτίας της πανδημίας. Στην ομιλία της  δεν παρέλειψε να βεβαιώσει για την εγγύηση και σκέψη  του Δήμου  στους συγγενείς της μοναδικής περίπτωσης θανάτου εξ αιτίας του κορωνοϊού στην Ασίζη: “Θέλουμε να αφιερώσουμε μία σκέψη  στο θύμα του  Covid-19 και σε όλα τα άτομα  που υπέφεραν τον πόνο της ασθένειας”. Η πόλη της Ασίζης  στέλνει  λοιπόν  σε όλη την Ιταλία  ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας  για έξοδο από την κατάσταση ανάγκης  και το νέο ξεκίνημα: ενωμένοι  και με εμπιστοσύνη στον Κύριο, μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας προς το μέλλον.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos