Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο για τη συμμετοχή των πιστών στη Θ. Λειτουργία

Foto ANSA/Matteo Corner

Υπογράφτηκε χθες το πρωί μεταξύ Κυβέρνησης και Ιεραρχίας , το Πρωτόκολλο που θα επιτρέψει την επανάληψη της Θείας Λειτουργίας με τη συμμετοχή των πιστών

Το Πρωτόκολλο – υπογραμμένο από τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας, Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, Giuseppe Conte, και την Υπουργό εσωτερικών, Luciana Lamorgese – θα ισχύσει από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Οι λεπτομέρειες του συμφώνου
“Το κείμενο έφθασε στην ολοκλήρωσή του μετά από μία διαδρομή – υπογραμμίζει η Cei – η οποία ήταν μία συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Συνόδου της ΚΙΕ, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης; Και την Υπουργό Εσωτερικών. Στην σύνταξη των άρθρων της συμφωνίας συνεργάστηκαν ο Υπουργός Πολιτικών Ελευθεριών και Μετανάστευσης, Michele di Bari, ο Προϊστάμενος του Υπουργικού Συμβουλίου, Alessandro Goracci και η Τεχνική-Επιστημονική”.
Σύμφωνα με την υγειονομική νομοθεσία που προετοιμάστηκε για τον περιορισμό και τη διαχείριση της επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης από το SARS-CoV-2, το Πρωτόκολλο υποδεικνύει ορισμένα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν προσεκτικά, σχετικά με την πρόσβαση σε χώρους λατρείας κατά τη διάρκεια των Ιεροτελεστιών.
Η απολύμανση χώρων και αντικειμένων. Η προσοχή που χρειάζεται κατά την τέλεση τν Μυστηρίων και των Ιεροτελεστιών.
Η επικοινωνία που πρέπει να προετοιμαστεί για τους πιστούς. Καθώς και μερικές γενικές προτάσεις. "Κατά την προετοιμασία του κειμένου, ο στόχος ήταν να διατηρηθούν οι ανάγκες προστασίας της δημόσιας υγείας ενωμένες με πληροφορίες προσβάσιμες και χρησιμοποιήσιμες από κάθε εκκλησιαστική κοινότητα", αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.

Η δήλωση του Giuseppe Conte
"Τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται στο κείμενο", το οποίο επιτρέπει την επιστροφή των πιστών στους Ναούς για τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία από τις 18 Μαΐου, " είναι εκείνα που θα διασφαλίζουν ότι η επανάληψη των λειτουργικών ιεροτελεστιών εορτασμών με τη συμμετοχή των πιστών θα πραγματοποιείται με τον ασφαλέστερο τρόπο. Ευχαριστώ την CEI για την ηθική και υλική υποστήριξη που προσφέρει σε ολόκληρη την εθνική κοινότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα ". Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η CEI.

Τα λόγια του Καρδιναλίου Bassetti, πρόεδρος της CEI
"Το Πρωτόκολλο είναι το αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης, της Τεχνικής-Επιστημονικής Επιτροπής και της CEI, όπου ο καθένας έχει αναλάβει την ευθύνη του": επισημαίνει ο Καρδινάλιος Gualtiero Bassetti, πρόεδρος της CEI, μιλώντας για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας με τη συμμετοχή των πιστών από τις 18 Μαΐου και επιβεβαιώνει "τη δέσμευση της Εκκλησίας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης".
«Από την αρχή έχουμε εργαστεί για να επιτύχουμε αυτό το Πρωτόκολλο: η συλλογική δουλειά που έγινε έδωσε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Έχουμε επίσης αναλάβει παρόμοια δέσμευση με τις άλλες θρησκευτικές ομολογίες». Αυτό δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese στο δελτίο τύπου της CEI σχετικά με την επανέναρξη των Θείων Λειτουργιών με την παρουσία των πιστών από τις 18 Μαΐου.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos