Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Ο κόσμος περνά κρίση. Η οικονομία, η πολιτική, η οικογένεια, η κοινωνία περνούν κρίση. Είναι η λέξη «κρίση»  της μόδας ή μια πραγματικότητα που τώρα τελευταία, ανακαλύψαμε; Σκοπός μου δεν είναι να λάβω γνώμες, αλλά να δώσω μια δικιά μου απάντηση! Είναι πραγματικότητα, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε, είναι ένα «μήνυμα» ότι δεν πάμε καλά, αλλά υπάρχει δρόμος επιστροφής, όταν διαπιστώνουμε ότι τα πάντα χάνονται, στην ατομική και ομαδική ζωή. Είναι τότε που ο Θεός εμφανίζεται μ’ ένα διαφορετικό και συγκεκριμένο τρόπο, για να ανάψει το «φως» του κινδύνου και να δούμε καθαρά την πραγματικότητα!

Στις μέρες, του κορονοϊού, που η ανθρωπότητα ολόκληρη περνά κρίση, την κρίση της ελπίδας, εμείς «οι χριστιανοί», χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, για να αναγνωρίσουμε το Χριστό, όταν θα παρουσιαστεί με μια διαφορετική μορφή. Ειδικά υπό τα είδη του «Μυστηρίου», τα επτά Μυστήρια της πίστης μας, είναι «σημεία» παρουσίας Του ή και «ενδείξεις» της ζωής, «σημάδια» για σωστή πορεία! Μας ανακοινώνουν, τα Μυστήρια, ότι βαδίζουμε σε δρόμο που δεν περιγράφεται με λέξεις, αλλά μας οδηγούν να συναντήσουμε το Θεό. Είναι ο σωστός τρόπος να κάνουμε το «πέρασμα» στον καινούριο άνθρωπο. Είναι σημάδια που μόνο με την πίστη μπορούμε να εννοήσουμε.

Περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αποκτήσουμε «Μυστηριακή συνείδηση» να γίνουμε, όχι μόνο λαός, έθνος Άγιο, αλλά Έθνος Μυστηρίων για να δυναμώσει συνάμα η ελπίδα μας στο Θεό! Η Αποστολή μας, είναι να γίνουμε ζωντανά «σημεία», να εκπέμπουμε «σήματα», να βρίσκουν το «στίγμα» και να εντοπίζουν την παρουσία του Χριστού. Έτσι η «κρίση» μετατρέπεται σε πίστη, που όχι μόνο μετακινεί «δέντρα», αλλά και νεκρούς ανασταίνει!

π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos