Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Έλεγε ένας χριστιανός, σχετικά με το Πάθος του Χριστού: «Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε απ’ το να είμαστε θεατές του Σταυρού και να δεχόμαστε αυτό που δεν αξίζουμε! Όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Μας προσφέρθηκε απ’ το Θεό, ένα δώρο, ουσιώδες και αναντικατάστατο. Και γι’ αυτό, δεν αρκεί ένα «ευχαριστώ», αλλά πρέπει να δράσουμε, να Του δείξουμε την ευχαριστία μας! «Δοξάστε το Θεό, μ’ όλη τη ζωή σας», λέει ο Παύλος σε μια προτροπή στη χριστιανική κοινότητα της Κορίνθου.

Ο Θεός δεν έσβησε, απλά το χρέος μας, αλλά ανέλαβε ο ίδιος να το ξεχρεώσει, όχι με χρήματα ή ανταλλαγή σε είδος, αλλά ο ίδιος, πήρε τη θέση μας να κάνει αυτό που εμείς αδυνατούσαμε να κάνουμε. Άλλο είναι «σβήνω» ένα χρέος (π.χ. μια οδική παράβαση), άλλο «ξεχρεώνω», δίνω ένα χρηματικό ποσό (π.χ. ξεχρεώνω τα ενοίκια) και άλλο, το πιο δύσκολο και ηρωϊκό, μπαίνω στη θέση, εγώ προσωπικά, του οφειλέτηκαι κάνω αυτό που εκείνος αδυνατούσε!

Αυτό έκανε ο Χριστός. Πήρε τη θέση μας, τα αμαρτήματά μας, για να τα εξιλεώσει με το θάνατό Του, πάνω στο Σταυρό! Γι’ αυτό δεν αρκεί ένα «ευχαριστώ», αλλά χρειάζεται με τη ζωή μας, να αναγνωρίσουμε αυτή τη θυσία και να την επικυρώσουμε με τα έργα μας! Δηλαδή ελεύθερος να κάνω το καλό, χωρίς να ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στο Θεό και τον πλησίον.

Έτσι θα έλθει η Βασιλεία του Θεού στη γη, όπως στον ουρανό! Δοξάζω το Θεό με τη ζωή μου, σημαίνει ότι είμαι δεμένος στο σχέδιο του Θεού, για τη σωτηρία του κόσμου, με την ελευθερία των παιδιών του Θεού!

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos