Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΙ ΛΑΣΑΛΛΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Τους Αδελφούς Χριστιανικών Σχολών έχουμε όλοι τη χαρά να τους γνωρίζουμε, επειδή δραστηριοποιούνται εκπαιδευτικά και στην Ελλάδα. Είναι μια παγκόσμια καθολική εκπαιδευτική κοινότητα, αποτελούμενη από 4.000 περίπου αφιερωμένους Αδελφούς, 90.000 εκπαιδευτικούς και 1.000.000 μαθητές και σπουδαστές, σε 80 χώρες, το 60% των οποίων στον αποκαλούμενο Τρίτο ή υπό ανάπτυξη Κόσμο. Όμως ενώ στις χώρες του Πρώτου Κόσμου τα μαθήματα εξακολουθούν να γίνονται διαδικτυακά, παρόλο που τα σχολεία έκλεισαν λόγω κορωνοϊού, στις φτωχές χώρες αυτό δε συμβαίνει και τα μαθήματα έχουν σταματήσει : είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας των μαθητών να έχουν πρόσβαση σε ίντερνετ, είτε λόγω ανεπάρκειας ίντερνετ στις περισσότερες χώρες είτε, κυρίως, γιατί η διακοπή κυκλοφορίας και παραγωγής έχει οδηγήσει εκατομμύρια κόσμο στην αναζήτηση στέγης και του καθημερινού φαγητού...
Οι Αδελφοί και οι συνεργάτες τους, για να βοηθήσουν όσους περισσότερους μπορούν έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια ευαισθητοποίησης : στον ιστότοπό τους lasalle.org μπορεί κάποιος να δει τρόπους για να βοηθήσει, ενώ το Ίδρυμα De la Salle για τη Διεθνή Αλληλεγγύη – onlus, στο οποίο προΐσταται ο αδ. Amiliare Boccuccia συντονίζει τις δράσεις σε διεθνή επίπεδο: Στις Φιλιππίνες οι 16 εκπαιδευτικές δομές έχουν ήδη μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας αστέγων (το Πανεπιστήμιο και άλλες 7 δομές), καταλύματα για ιατρικό προσωπικό (6 δομές), κατάλυμα για ναυτικούς που είναι σε καραντίνα και χώρος για παραγωγή ιατρικών μασκών αντίστοιχα. Επίσης γίνεται διεθνής προσπάθεια για προμήθεια ιατρικού υλικού στα νοσοκομεία της χώρας – Στην Ινδία γίνεται μαζική διανομή τροφίμων – Στην Καμπότζη διανομή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης στην τοπική κοινωνία.
Ο φόβος τους είναι η έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων και προσωπικού, για να αντιμετωπίσει την πανδημία αν υπάρξει έξαρση σε χώρες της Ασίας και, κυρίως, της Αφρικής. Όμως η “ρεαλιστική”, δυστυχώς προσέγγιση είναι ότι, αν συνεχισθούν τα μέτρα καραντίνας, “ τους περισσότερους θα σκοτώσει πρώτα η πείνα κι έπειτα ο ιός...”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από διανομή ειδών στην Ινδία, από VaticanNews


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos