Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η διατήρηση της υγείας όλων είναι πρωταρχικό μέλημα

Σε μια συνέντευξή του στο Εθνικό Γραφείο Κοινωνικών Επικοινωνιών της Συνόδου των Ιταλών Επισκόπων, ο Γενικός Γραμματέας της Συνόδου, Σεβ/τατο Stefano Russo εξηγεί την πράξη της αφιέρωσης της χώρας στην Παναγία, η οποία θα πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου, και επικεντρώθηκε στις διαδικασίες εξόδου από την φάση έκτακτης ανάγκης, σε συζήτηση με την κυβέρνηση.
«Ο διάλογος με τα κυβερνητικά ιδρύματα είναι καθημερινός και υπό την αιγίδα της πιστής συνεργασίας. Από τη Δευτέρα θα έχουμε την ευκαιρία να τελούμε την ακολουθία της κηδείας». Ο Γενικός Γραμματέας της CEI, Σεβ/τάτος Stefano Russo, δήλωσε σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης της Ιταλικής Συνόδου των Επισκόπων, σχετικά με το πρωτόκολλο για τις θρησκευτικές τελετές. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές έχουν ανασταλεί λόγο της πανδημίας του Covid 19.

Πρωτόκολλο για τις ευχαριστιακές γιορτές.
Ο Σεβ/τατος Russo υπογραμμίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ήδη από μερικές εβδομάδες ένα πρωτόκολλο για τις ευχαριστιακές συνάξεις, το οποίο ελαχιστοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο μετάδοσης: η διατήρηση της υγείας όλων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα». Και σχετικά με τα λόγια του Πάπα που, στη Λειτουργία στη Casa Santa Marta είχε προσκαλέσει σε «σύνεση και υπακοή στις διατάξεις, έτσι ώστε η πανδημία να μην επιστρέψει», ο Γενικός Γραμματέας της CEI λέει ότι «τα λόγια του Αγίου Πατέρα είναι το βασικό στοιχείο γιατί ο δρόμος προς τα εμπρός από εδώ και πέρα και για τις επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολος. Σε αυτό δεν υπάρχει αντίθεση με την Εκκλησία της Ιταλίας: ο Πάπας υποστήριζε πάντοτε τις ενέργειές και τις πράξεις μας. Η Εκκλησία έχει μια πολυφωνική αρμονία, που δεν αντιτίθεται στις φωνές της, αλλά ενώνεται με την κοινωνία και την ανθρωπότητα. Η μη τήρηση της σύνεσης και της υπακοής στις διατάξεις θα σήμαινε ότι είμαστε τυφλοί και εκτός πλαισίου σε σχέση με την εμπειρία της θλίψης και του πόνου που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε. Τα λόγια των Ιταλών Επισκόπων προέρχονται επίσης από αυτό την αγάπη προς κάθε άνθρωπο. Επομένως, καμία φυγή προς τα εμπρός, ούτε πολύ λιγότερο ανεύθυνη απέναντι στους κανόνες ή στα θεσμικά όργανα. Η συζήτηση και ο διάλογος με τα κυβερνητικά θεσμικά όργανα - ακόμη και σε ορισμένα χωρία με δυνατούς τόνους - δεν απέτυχε ποτέ, στο όνομα ενός αμοιβαίου σεβασμού».

Παρουσιαζόμαστε στην Παναγία και αφιερώνουμε σε Εκείνη αυτό τον καιρό
Η Εκκλησία εμπιστεύεται τη χώρα στη Παναγία, και σε αυτό ο Σεβ/τατος Russo τονίζει ότι είναι «μια αφιέρωση που έρχεται μετά από μια οδυνηρή περίοδο, στην οποία πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει σε προσευχή αυτήν την περίπλοκη και δύσκολη στιγμή. Η Παναγία είναι εκείνη που εμπιστεύεται και αφιερώνεται στον Κύριο, πιστεύει παρά τις αντιξοότητες στην αγάπη του Θεού: θέλουμε να θέσουμε τον εαυτό μας στην Παναγία και να της εμπιστευτούμε αυτή τη στιγμή, τα πάθη μας, τη θέληση να περπατήσουμε μαζί της και σαν Εκείνη προς τον Κύριο. Είναι η αφιέρωση όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν δώσει τις δυνάμεις του για τον διπλανό τους – ας σκεφτούμε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας - πολλών οικογενειών που ζουν σε καταστάσεις ταλαιπωρίας ή πένθους. Είναι επίσης η αφιέρωση του κόσμου της εργασίας, μεταξύ των πιο επηρεασμένων: Την 1η Μαΐου εορτάσαμε και τη μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του εργάτη, συζύγου της Μαρίας. Είναι μια αφιέρωση ολόκληρης της Χώρας μας».

Μετάφραση: π. Ι. Σκλ.
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos