Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΛΑΝΤΙ – ΑΝΑΦΟΡA 3

Είχαμε αναφερθεί δύο φορές, προ μηνών, στην τραγική ιστορία του μικρού κοριτσιού, που η οικογένειά της εργαζόταν και έμενε εντός των τειχών Βατικανού και χάθηκε μυστηριωδώς την 22-6-1983, πηγαίνοντας σε μάθημα, στη Ρώμη.
Η περσινή εξέλιξη ήταν ανώνυμη πληροφορία στην οικογένεια ότι ήταν νεκρή και τα οστά της βρίσκονταν σε τάφο του παλαιού Τευτονικού Νεκροταφείου και η άδεια της Αγίας Έδρας ( ο Πάπας Φραγκίσκος έχει συναντήσει την οικογένεια και δηλώσει ότι θα τη βοηθήσει σε ότι χρειαστεί ) για το άνοιγμα των παλαιών τάφων, παρουσία ειδικών. Είχαμε μεταφέρει ότι βρέθηκαν κάποια οστά και η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι αφορούσαν θανούσα / ες του 19ου αιώνα. Η πραγματογνωμοσύνη επιβεβαιώθηκε και από τους ειδικούς που είχε ορίσει η οικογένεια και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Αγίας Έδρας, με πρόταση του Εισαγγελέα, δεν είχε παρά να αρχειοθετήσει την υπόθεση.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας, σε επίσημη δήλωση την 30-4-2020 ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή και επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα της Αγίας Έδρας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τη συνέχεια των ιδιωτικών ερευνών της οικογένειας. Σημειώνεται ότι η ιταλική αστυνομία που είχε εξετάσει την παράξενη αυτή εξαφάνιση, καθόσον φέρεται ότι έγινε εντός της αιώνιας πόλης, έχει επίσης αρχειοθετήσει από δεκαετίες την υπόθεση ελλείψει στοιχείων...

Πληροφορίες από Sala Stampa Santa Sede
και φωτογραφία Τευτονικού Νεκροταφείου από το VaticanNews


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos