Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ “ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΟ” ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

“Το ξέρεις Θεέ μου, για να σε αγαπήσω στη Γη δεν έχω παρά το σήμερα ” Αυτή τη φράση της Αγίας Θηρεσίας του Λιζιέ, αναφέρει ο π. Giuseppe Scalvini, που εξυπηρετεί πνευματικά στη μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα της Λομβαρδίας, μιλώντας σε σειρά “ιστορίες” του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού. Τονίζει αυτό που συμβαίνει σε όλες τις ιατρικές μονάδες που νοσηλεύουν θύματα κορωνοϊού: ιατροί και λοιπό προσωπικό δείχνουν αξιοθαύμαστη διαθεσιμότητα να βοηθήσουν και να φροντίσουν τους ασθενείς, όπως και να συνοδέψουν και ενημερώσουν τους συγγενείς τους, που δεν μπορούν να τους επισκεφθούν. Ο ίδιος τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, παρόλο που δεν μπορούν να μπουν στις εντατικές, είναι πάντα στα νοσοκομεία, με αγάπη και διαθεσιμότητα, για να τελέσουν τη θεία Ευχαριστία και να προσευχηθούν για το προσωπικό και τους ασθενείς, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.
Επίσης προσπαθούν να εκπληρώσουν μικρές επιθυμίες ασθενών και οικογενειών τους, με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού π.χ. φέρνοντας μια εικονίτσα Αγίου ή μεταφέροντας τις ευχές της οικογένειας προς εορτάζοντες. Ο π. Giuseppe, που έχει ήδη χάσει, λόγω της πανδημίας, φίλους ιερείς, σημειώνει πόσο σημαντική είναι η αγάπη προς το Θεό, την κάθε απλή μέρα, με την ελπίδα ότι θα έλθει και η επόμενη και τα προβλήματα υγείας, κάποια στιγμή, θα ξεπεραστούν...

Πληροφόρηση και φωτογραφία ( παιδικές ζωγραφιές για ιατρούς
και νοσηλευτές, στους τοίχους του νοσοκομείου) από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos