Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΟΣ
Ιδού, ω Παναγία ο μην ο αγαπητός…

Ο μήνας Μάιος από αιώνες τώρα είναι αφιερωμένος στην Παναγία, το ωραιότερο ρόδο του κήπου του Θεού, το ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, όπως την αποκαλούμε στις Λιτανείες των τίτλων της στο Ροδάριο. Ονομάζεται ΡΟΔΟ ΜΥΣΤΙΚΟ επειδή περικλείει μέσα της το Μυστήριο του Θεού, μυστήριο αγάπης και ζωής, όπως το τριαντάφυλλο περικλείει ανάμεσα στα φύλλα του εκείνους τους μικρούς σπόρους που κρύβουν τη ζωή. Στην Παναγία κρύφτηκε το Μυστήριο του Θεού με το που σαρκώθηκε σ’ αυτήν ο Υιός του Θεού. Σ’ αυτήν κρύφτηκε όλη η χάρη του Θεού και για τούτο ο Γαβριήλ την διακήρυξε ως την Κεχαριτωμένη, δηλ. τη γεμάτη από τη χάρη και τη ζωή του Κυρίου.

Η Αειπάρθενος Μητέρα του Θεού, η Κυρία Θεοτόκος, ορίστηκε από τον Υιό της ως Μητέρα της Εκκλησίας, όταν, πάνω από τον σταυρό της εμπιστεύθηκε τον Ιωάννη ως πνευματικό της παιδί: «Ιδού ο γιος σου»! Έτσι ορίστηκε και από την Εκκλησία ως Βασίλισσα της κάθε χριστιανικής οικογένειας. Σε μια σχιζοφρενική εποχή σαν τη δική μας, όπου η οικογένεια δηλώνεται ως ο πλέον ασφαλής θεσμός όπου οι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο και ασφάλεια και ταυτόχρονα τον θεσμό αυτό τον διαλύουν ποικιλοτρόπως, η Εκκλησία θεωρεί καθήκον της να υπογραμμίσει τον κεντρικό ρόλο της Παναγίας μέσα στη ζωή της χριστιανικής οικογένειας.

Η Παναγία φέρνει τον Ιησού με τον δικό της μητρικό τρόπο και τον ενθρονίζει στις καρδιές μας, ως τον ένα και μοναδικό Κύριο και Σωτήρα της ζωής μας.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ, ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΡΟΔΑΡΙΟΥ, Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Πηγή: sannicolo.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos