Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΚΑΤΟΜΒΗ (ΚΑΙ) ΜΟΝΑΖΟΥΣΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Ενώ η καταγραφή των ιερέων - θυμάτων της πανδημίας στην Ιταλία έχει ανέλθει σε 117 φαίνεται ότι και τα θύματα μεταξύ των μοναζουσών έχουν ξεπεράσει τα 100... Δυστυχώς πολλές μοναχές πέθαναν μαζί, εντός των μονών τους, όπου είχαν συνηθίσει να ζουν φροντίζοντας η μια στην άλλη, αναμεταδίδοντας η μια στην άλλη, το θανατικό ιό, που είχε έρθει “απέξω”, πριν προλάβουν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Για κάποιες από αυτές η προχωρημένη ηλικία ήταν αιτία σύντομης κατάληξης.
Οι τραγικότερες περιπτώσεις πολλών θανάτων υπήρξαν στις Μονές του Istituto Palazzolo στο Μπέργκαμο ( 13 ! ), των Κομπονιανών Ιεραποστόλων στο Μπέργκαμο (8), των Operaie della Santa Casa στη Μπρέσια (7). των Imeldine στην Μπολόνια (7), των Μοναζουσών του ντον Οριόνε, στην Τορτονα (6), των εκπαιδευτικών της Αγίας Δωροθέας, στην Πιατσέντζα (6), των νοσοκόμων της Addolorata στο Κόμο (5), των Αδελφών της Σοφίας στο Σαν Ρέμο (5), των Φραγκισκανίδων Ιεραποστόλων στο Τέρνι (4)...
Αξιόπιστα στοιχεία, για ιερατικές και μοναχικές απώλειες, από άλλες χώρες που χτύπησε η πανδημία, δεν υπάρχουν ακόμα. Πάντως η πρώτη καταγραφή σε Ισπανία και Γαλλία αναφέρει από 40 τουλάχιστον θύματα μεταξύ των ιερέων τους.

Πληροφορίες - Φωτογραφία από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos