Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΦΟΒΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΩΝ...

Ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας από το βραζιλιανό Πρόεδρο είναι γνωστός και δε χρειάζεται περαιτέρω αναφορά. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ακουσθεί η έκκληση του νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπου του Mamaus ντον Leonardo Ulrich Steiner, για κίνδυνο αφανισμού των αυτοχθόνων πληθυσμών της Βραζιλίας !
“ Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Η κυβέρνηση διαχρονικά, αλλά τώρα περισσότερο, είναι ενάντια στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των αυτοχθόνων. Προς το παρόν λόγω της απομόνωσης δε φαίνεται να μολύνθηκαν οι περιοχές τους, αλλά με την ελεύθερη κυκλοφορία και υπερεκμετάλλευση της Αμαζονίας, αν έρθει ο ιός, θα τους εξολοθρεύσει, Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υγειονομικές δομές ” Ο Επίσκοπος συνεχίζει “ Πιστεύω ότι γενικά στη χώρα υπάρχουν πολλοί θάνατοι, οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, πεθαίνουν σπίτια τους. Οι αριθμοί πασχόντων από κορωνοϊό αφορούν αυτούς που έκαναν το τεστ. Πρόσφατα αναζήτησα θέση σε νοσοκομείο για άρρωστο ιερέα μου, πλήρως ασφαλισμένο. Ήταν πολύ δύσκολο, οι εντατικές είναι πλήρεις. Σκεφθείτε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για απλό ανασφάλιστο πολίτη...”

Πληροφορίες και φωτογραφία ομαδικής ταφής από εφημερίδα Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos