Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σου γράφω και σου περιγράφω τη ζωή μου”

Ο μικρός Μάρκος συγκίνησε τον Πάπα Φραγκίσκο

“Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκο, σου γράφω": έτσι ένα 12χρονο αγόρι άρχισε το γράμμα του προς τον Πάπα. Το αγόρι έγραψε στον Πάπα Φραγκίσκο για να του πει την ιστορία του. Και ο Άγιος Πατέρας του τηλεφώνησε, συγκινημένος από τα βαθιά του λόγια.

Ο Μάρκος γράφει στον Πάπα

Η ψυχική δύναμη αυτού του 12χρονου αγοριού είναι πολύ μεγαλύτερη από τη νεαρή του ηλικία. Αποφάσισε να γράψει στον Πάπα Φραγκίσκο για να του πει λίγα πράγματα για τη ζωή του, τα μαθήματά του, αλλά προπάντων για την αναπηρία του. Ο Μάρκος είναι ένα αγόρι τυφλό εκ γενετής.

“Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκο, το όνομά μου είναι Μάρκο Ρέγκα. Είμαι 12 ετών, ζω στο Τορίνο” – έτσι αρχίζει το γράμμα του προς τον Πάπα –. “Γεννήθηκα πρόωρο μωρό, 27 εβδομάδων, και ζύγιζα μόνο 600 γραμμάρια. Ήμουν στο νοσοκομείο για 6 μήνες πριν μπορέσω να πάω σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά. Το οξυγόνο που μου επέτρεψε να παραμείνω ζωντανός, μου προκάλεσε την αποκόλληση του αμφιβληστροειδή [...] Έμεινα τυφλός και από τα δύο μάτια”.

“Θα ήθελα να σε γνωρίσω προσωπικά”

Μαζί με την ιστορία της ζωής του, ο Μάρκος εμπιστεύτηκε στον Πάπα κάτι πολύ σημαντικό: “Κάθε Κυριακή ακούω τη σύνδεση με την πλατεία του Αγίου Πέτρου, και έχω μια μεγάλη επιθυμία, να σε γνωρίσω προσωπικά”. Μια επιθυμία που σίγουρα δεν θα μείνει ανεκπλήρωτη από τον Άγιο Πατέρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφωνεί στον Μάρκο: “Ευχαριστώ για το γράμμα σου”

Πράγματι, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια έκπληξη στον μικρό Μάρκο: “Το τηλέφωνο χτύπησε [...] Μια άγνωστη φωνή μου είπε ότι σε πολύ λίγο θα μου περάσει τον Πάπα. Σκέφτηκα ότι ήταν κάποιο αστείο [...] Ενώ μιλούσε με τον Μάρκο, ο Πάπας Φραγκίσκος τον συνεχάρει για το πώς ήταν γραμμένο το γράμμα και ανέφερε λεπτομέρειες από το περιεχόμενο που μόνο εμείς και αυτός μπορούσαμε να γνωρίζουμε. Ήταν συγκινητικό” – ανέφερε η μαμά του Μάρκου .

Στον Πάπα Φραγκίσκο δεν μπορούσε να περάσει αδιάφορο το γράμμα του Μάρκου. Ένα γράμμα τόσο βαθύ που τον επηρέασε. Δεν ξέρουμε τι είπαν ο Μάρκος και ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά από τα λόγια της μητέρας, η χαρά ήταν πραγματικά μεγάλη.

Πηγή: lastampa.it

Mετάφραση: π.Λ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos