Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ” ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Pin It

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ” ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Είναι γνωστό ότι, από το καλοκαίρι 2019, η “συνθήκη” πάνω στην οποία βασίσθηκε η επιστροφή του Χονγκ Κογκ από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κίνα “ Ένα έθνος – 2 πολιτικά συστήματα ” αντιμετωπίζει προβλήματα εφαρμογής. Η απόφαση της τοπικής, φιλοκινεζικής, διοίκησης να στέλλονται στην κινεζική ενδοχώρα όσοι καταδικάζονται για αδικήματα οδήγησε στη, νόμιμη καταρχήν, διαμαρτυρία της 18-8-2019, η οποία κατέληξε σε διαδήλωση 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων ζητώντας δημοκρατία και στις επόμενες, ανά εβδομάδα, “ παράνομες συγκεντρώσεις “ και συγκρούσεις κατοίκων – αστυνομίας. ΟΙ διαδηλώσεις τερματίσθηκαν και λόγω της πανδημίας, αλλά μέσα Απριλίου 2020 συνελήφθησαν 15 ηγέτες της αντιπολίτευσης ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Martin Lee και άλλα στελέχη κομμάτων για “ οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις”.
Οι περισσότεροι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι όμως η τοπική καθολική επιτροπή “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ” χαρακτήρισε ως πολιτική δίωξη την ενέργεια της διοίκησης του Χονγκ Κογκ και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την όλη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την πλευρά της Αστυνομίας ... Ανεξάρτητοι παρατηρητές φοβούνται χειροτέρευση της κατάστασης ως την εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, όπου η αντιπολίτευση “απειλεί” να γίνει πλειοψηφία.

Πληροφορίες και φωτογραφία συλληφθέντων από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos