Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΙΝΔΙΑ: ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚOI ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΥ

Δύο ακόμα αναφορές, για την προσπάθεια της καθολικής εκκλησίας στην Ινδία να βοηθήσουν τα θύματα του κορωνοϊού.
1. Ο Επίσκοπος του Behrampur, Σεβ/τατος Sarat Najak, είπε δημόσια αυτό που όλοι γνωρίζουν. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προστατεύσει από την πανδημία τις μεγάλες πόλεις και τις κυρίαρχες “κάστες” της χώρας. Τα χωριά ή οι, κατώτεροι κοινωνικά, “νταλιτ” ( οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των καθολικών ) δεν είναι στις προτεραιότητες της. Επίσης δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, που κέρδιζαν το ψωμί τους από χειρωνακτικές εργασίες, που πλέον δεν υπάρχουν λόγω αναστολής εργασιών για υγειονομικούς λόγους, έχουν μείνει χωρίς στέγη και φαγητό και συχνά αποκλεισμένοι από τις γενέτειρες τους, όπου δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις η καθολική Εκκλησία διαθέτει όσους χώρους και πόρους διαθέτει, ενώ, θυμίζουμε, οι υγειονομικές δομές της έχουν “παραχωρηθεί” στο κράτος, για την περίθαλψη των θυμάτων.
Μεγάλο πρόβλημα για μας, συνέχισε ο Επίσκοπος, είναι η απαγόρευση των συναθροίσεων. Η ινδική εκκλησία είναι πολύ πνευματική, λείπουν η θεία λειτουργία, και η προσευχή στην εκκλησία, για την ηθική στήριξη στους πιστούς μας. Επίσης κόστισε σε πολλούς η αδυναμία τέλεση του Δρόμου του Σταυρού, κατά το Πάσχα.
2. Στο Μουμπάι οι άστεγοι και άνεργοι, λόγω της διακοπής της οικονομικής ζωής, συνεχώς αυξάνουν. Το τοπικό σχολείο της “Αγίας Αικατερίνης της Σιένης”, το οποίο στεγάζει και ορφανοτροφείο 130 παιδιών, μοιράζει καθημερινά, με τη βοήθεια αποφοίτων του, τουλάχιστον 300 γεύματα στο κέντρο της πόλης. Το φαγητό παρασκευάζεται στην κουζίνα του σχολείου. Στην εύλογη απορία πολλών, πώς τα καταφέρνουν αφού πρέπει να σκεφθούν την επιβίωση του ορφανοτροφείου, ο υπεύθυνος αδ. Ιωσήφ απαντά “ Ο ιδρυτής μας χαρακτήριζε τα παιδιά του δρόμου “ Αγγέλους με κουρέλια ” γιατί και αυτά είναι παιδιά του Θεού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα παιδί στην τύχη του. Όπως λέει και μια προσευχή του Αγίου Ιγνατίου που χρησιμοποιούμε “ Δίνε χωρίς να υπολογίζεις το κόστος... η Αγία Αικατερίνη της Σιένης είναι η Προστάτιδα μας, που εξυπηρετούσε τους φτωχούς”

Πληροφόρηση και φωτογραφία του ινδού ιεράρχη από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos