Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΙ “ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ” ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σίγουρα οι Ιππότες της Μάλτας και του Παναγίου Τάφου είναι περισσότερο γνωστοί σε μας. Όμως ενώ τα ανωτέρω δύο ιστορικά Τάγματα, επίσης με πλούσιο κοινωνικό έργο, έχουν άμεση σύνδεση ως προς τον έλεγχο ή ορισμό της ηγεσίας τους από την Αγία Έδρα. Οι Ιππότες του Κολόμβου είναι μια ανεξάρτητη ως προς τον ορισμό της ηγεσίας της, καθολική οργάνωση 1, 8 εκατομμυρίων ενηλίκων ανδρών, με τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, προερχόμενη από τις ΗΠΑ αλλά με παραρτήματα πλέον σε δεκάδες χώρες !
Τα μέλη του ανήκουν σε 15.000 τοπικές ενώσεις ( 200 ενώσεις σε πανεπιστήμια ) ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 5.000 ομάδες “νεολαίας”
Μόνο την προηγούμενη χρονιά τα μέλη πρόσφεραν 76.000.000 ώρες εθελοντισμού και 185..000.000 δολάρια ΗΠΑ σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες,
Στη Ρώμη συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια δράσης : τους είχε καλέσει ο τότε Πάπας Βενέδικτος 15ος για να βοηθήσουν στο χώρο της νεολαίας. Πριν λίγες μέρες πρόσφεραν στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu 100.000 δολάρια για να διαμορφωθεί πτέρυγα φιλοξενίας παιδιών προσβληθέντων από τον κορωνοϊό, ενώ θα καλύψουν και όλα τα έξοδα για τη δορυφορική μετάδοση των ακολουθιών που θα τελέσει μόνος του ο Πάπας κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο.
ΟΙ Ιππότες του Κολόμβου (προς τιμήν του πρώτου αφιχθέντα στην αμερικανική ήπειρο) δημιουργήθηκαν το 1882 στο Κονέκτικατ, από τον ιρλανδικής καταγωγής ιερέα Michael J. McGwney. : την εποχή εκείνη ο καθολικός πληθυσμός των ήταν αποκλεισμένος από συνδικάτα και άλλες ενώσεις αλληλοβοηθείας ενώ σε “θεσμούς” όπως η μασονία υπήρχε απαγόρευση συμμετοχής από την ίδια την Καθολική Εκκλησία. Ο ιδρυτής ήθελε ένα εναλλακτικό θεσμό της “ενορίας” για να προστατεύσει χήρες και ορφανά σε περίπτωση που χρειαστεί. Αποδείχτηκε προφητικός. ΟΙ Ιππότες αναπτύχθηκαν, συγκέντρωσαν στη διάρκεια των ετών επιφανείς καθολικούς ως μέλη ( πχ. από την οικογένεια Κέννεντυ) και δωρεές και αναδείχθηκαν στο μεγαλύτερο ανεξάρτητο καθολικό φιλανθρωπικό θεσμό. Ήδη και στις ΗΠΑ τα μέλη της έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα, για να βοηθήσουν τα θύματα της πανδημίας

Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews
Πληροφορίες από Wikipedia


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos