Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

H CIVILTA CATTOLICA ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!

Η 15ήμερη έκδοση των ιταλών π. Ιησουιτών “ Καθολικός Πολιτισμός ”, όπως έχουμε ήδη γράψει συμπληρώνει φέτος τα 170 χρόνια συνεχούς έκδοσης. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το περιοδικό δημοσιεύει, τα τελευταία χρόνια, άρθρα του και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Έφτασε όμως η εποχή που και οι Κινέζοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη Civilta Cattolica στη γλώσσα τους ! Oι υπεύθυνοί της δημιούργησαν ειδικό σάιτ με 4 υποδιαιρέσεις : καθολικά νέα – κόσμος – χριστιανική σκέψη - πολιτισμός
Ο Αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας καρδινάλιος P. Parolin, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ανέφερε ότι θα αποτελέσει αφορμή για να υπάρξουν νέοι καρποί στη φιλική συνάντηση του καθολικισμού με την πλούσια παράδοση του κινεζικού λαού, ενώ και η διεύθυνση του περιοδικού επισήμανε ότι είναι μια ένδειξη φιλίας, στο πνεύμα του μεγάλου ιεραποστόλου Matteo Rizzi.
Ο καρδινάλιος P.Parolin, επιπλέον, θύμισε τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου κατά το χαιρετισμό του για τα 170 χρόνια του περιοδικού “ ... πρωταρχικό καθήκον σας είναι να οικοδομήσετε γέφυρες και να προωθήσετε το διάλογο με όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τους πιστεύοντες, αλλά και όσους σέβονται τις ανθρώπινες αξίες ”.
Τα πρώτα κείμενα στη κινεζική γλώσσα αφορούν τη συμφωνία Αγίας Έδρας – Κίνας για την εκλογή των Επισκόπων και τις προοπτικές της, την Καθολική Εκκλησία της Κίνας τον 21ο αιώνα, την κοινωνική διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και ζητήματα “εκκλησιαστικού εκσυγχρονισμού' . Δημοσιεύθηκαν επίσης και 4 ειδήσεις επικαιρότητας

Πληροφόρηση από Vatican Insider της La Stampa
Φωτογραφία του Ναού του Σωτήρα, στο Πεκίνο, από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos