Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ “ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ο κορωνοϊός δε σταματά τα “τέρατα”( παιδόφιλους) ούτε όμως κι εμάς !
Με αυτά τα λόγια ο σικελός ιερέας π. Fortumato di Nato, ιδρυτής και Πρόεδρος, από το 1989, της οργάνωσης “ Meter Onlus”, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο δίμηνο υπάρχει αύξηση κατά 40% στις προσπάθειες ενηλίκων παιδόφιλων να βρουν ανήλικα θύματα μέσω ίντερνετ ! Η αιτία φυσικά η απομόνωση στα σπίτια και οι πολλές ελεύθερες ώρες των παιδιών να σερφάρουν στο διαδίκτυο, συχνά χωρίς δυνατότητα ελέγχουν των γονέων τους.
Η οργάνωση του π. Di Nato, που ιδρύθηκε πριν 31 χρόνια στην περιοχή της Avoia, έχει σκοπό την καταπολέμηση της παιδοφιλίας και της εκμετάλλευσης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Παρουσιάζει συνεχή και έντονη δραστηριότητα : ερευνά, ενημερώνει και καταγγέλλει στις αρμόδιες ιταλικές και ευρωπαϊκές αρχές προσπάθειες εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου, έχει τηλεφωνική γραμμή βοηθείας, συμπαρίσταται στα θύματα και τις οικογένειές τους, συμμετέχει σε τοπικές και διεθνείς Επιτροπές που συντονίζουν την προστασία ανηλίκων, προτείνει αλλαγές στη νομοθεσία, κάνει καμπάνιες ευαισθητοποίησης ( από 25-4 ως 3-5-2020 θα γίνει η 24η ετήσια πανιταλική ενημέρωση για τα παιδιά θύματα ) Λόγω της συνεχούς δράσης της και της αξιοπιστίας της έχει λάβει πάνω από 50 τιμητικές διακρίσεις από κράτη και διεθνείς οργανισμούς και συνεχίζει απτόητη !
Ο π. Di Nato, γεννηθείς το 1963, είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα : εκτός της καθημερινής ασχολίας του με την Οργάνωση, την οποία αφιέρωσε, όπως φαίνεται και απ΄την ονομασία της στην Παναγία, είναι βικάριος της τοπικής Επισκοπής και καθηγητής Βιοηθικής στο Ανώτατο Ινστιτούτο Βιοηθικής και Σεξολογίας του Σαλεσιανού Ποντιφικού Πανεπιστημίου της Μεσίνας.

Πληροφορίες από associazionemeter.org
Φωτογραφία από αρχείο VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos