Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το αληθινό μεγαλείο

Στη ζωή μας, συναντήσαμε ανθρώπους μη χριστιανούς που έζησαν αυστηρή ζωή, που κράτησαν απίστευτη σιωπή, που έδωσαν παραδείγματα δικαιοσύνης, που παραδειγματίζουν τους χριστιανούς. Αλλά, λέει ο άγιος Αυγουστίνος, αυτοί (οι μη χριστιανοί) ποτέ δεν μεταχειρίστηκαν την αρετή της ταπεινοφροσύνης, ούτε τη γνώρισαν, γιατί μόνο το Άγιο Πνεύμα τη διδάσκει.

            Για να είσαι Χριστιανός χρειάζεται παιδική απλότητα, δηλαδή να είσαι μικρό παιδί, να αισθάνεσαι μικρός όσο αφορά στον εαυτό σου και ενώπιον των άλλων, χωρίς να προβάλλεσαι για να εντυπωσιάσεις!

            Πολλές φορές τα πράγματα είναι διαφορετικά! Όλοι θέλουν να σωθούν, να εισέλθουν στην Βασιλεία των Ουρανών, αλλά λίγοι δέχονται την παιδική απλότητα, την σωστή αθωότητα που διδάσκει ο Χριστός, δηλαδή την αληθινή ταπεινοφροσύνη που χωρίς αυτή χάνεται κάθε ελπίδα κοινωνίας, ευτυχίας που όλοι επιθυμούμε! Χωρίς μεγάλες στερήσεις (που για πολλούς δεν είναι δυνατές) και παρόμοιες αρετές, είναι εφικτό να εισέλθουμε στην Βασιλεία του Θεού, αλλά ποτέ χωρίς ταπεινοφροσύνη.

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos