Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Χριστός της πίστης ή της ιστορίας

Ο Χριστός της ιστορίας δεν είναι διαφορετικός απ’ τον Χριστό της πίστης και αμοιβαία, ο ίδιος που σταυρώθηκε απ’ τους ανθρώπους αναστήθηκε απ’ το Θεό.

Μέχρι τη φάση του Πάσχα, που διαφαίνεται η ιστορικότητά του, ο Χριστός περνά ανάμεσα στους μαθητές από γενιά σε γενιά, από κήρυγμα σε κήρυγμα, από μοίρασμα του άρτου σε μοίρασμα του Άρτου (Κοινωνία). 

Ο Χριστός έφηβος, βρήκε την ευκαιρία να σταθεί στο Ναό ανάμεσα σε νομικούς και θεολόγους με σκοπό να κατέβει πάλι στη Ναζαρέτ. Σε ώριμη ηλικία, η ζωή του προξενούσε θαυμασμό ή και εξαγρίωση, αλλά η πορεία ήταν σταθερή.

Τελικά, το να θέλουμε να «συλλάβουμε» τον ιστορικό Χριστό, μήπως δείχνει τη συμπεριφορά αυτών που τον σταύρωσαν; Για μια στιγμή φάνηκε πως τον ακινητοποίησαν (πάνω στο σταυρό) και ότι τον μετέτρεψαν σε αντικείμενο χλευασμού και ενοχής, όμως και πάλι τους ξεφεύγει, όπως δείχνει η οριστική διαφορετικότητα του Πάσχα! Η μόνη απάντηση στο πρόβλημα του ιστορικού Χριστού και του Χριστού της πίστης, είναι το πέρασμα σε μια πορεία μαζί Του, όπως εκείνη των μαθητών του, προς το χωριό της Εμμαούς.

 

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos