Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Θεός δεν μας περιμένει… προπορεύεται!

Απαγγέλλοντας το «Πιστεύω» ομολογούμε ότι η αμαρτία δεν αφαιρείται, παρά μόνο με το συχώριο. Λέμε: «Πιστεύω … στην άφεση των αμαρτιών», όμως η ευσπλαχνία του Θεού προπορεύεται της μετάνοιάς μας. Δεν είναι βέβαιο αν η αμαρτωλή γυναίκα – του Ευαγγελίου – είχε μετανοήσει όταν την οδήγησαν μπροστά στο Χριστό. Είναι όμως βέβαιο ότι ο Χριστός την ευσπλαχνίστηκε και την έσωσε: «Δεν σε καταδικάζω!»

            Η θεϊκή αγάπη είναι απεριόριστη όπως ο Θεός. Ο Θεός αγαπά και όσους δεν αγαπούν. Συνεχίζει ν’ αγαπά την «άπιστη… γυναίκα – το λαό του – και θέλει να συγχωρεί ακόμα και τον πεισματάρη. Ο Θεός δεν διακόπτει τη συμφωνία της αγάπης με τον άνθρωπο. Με αυτήν λοιπόν τη σκέψη, χρειάζεται να αναθεωρήσουμε την ισχύουσα αντίληψη που παραδέχεται ότι «ο Θεός μας συγχωρεί αν μεταστραφούμε».

Η άφεση των αμαρτιών δεν είναι επακόλουθο της μετάνοιας, αλλά απόδειξη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Ο Άσωτος Υιός είχε ήδη συγχωρεθεί διότι από πάντα ήταν αγαπητός, ο βοσκός έψαχνε για το χαμένο πρόβατο γιατί το αγαπούσε πριν χαθεί, η αμαρτωλή γυναίκα – που σίγουρα το αμάρτημά της καταδικάζεται – συγχωρείται απ’ τον Χριστό γιατί την αγαπούσε πριν ακόμα αμαρτήσει! Η αγάπη Του Θεού, ξεπερνά τον ανθρώπινο νου. Ο Θεός δεν περιμένει τη μετάνοιά μας, αλλά προπορεύεται και θέλει να τον συναντήσουμε για να μας δώσει την Αγάπη Του.

Διασκευή π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos