Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

EΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑ

Ο π. Pier Luigi Maccali, 58 ετών, από την ιταλική πόλη Κρεμόνα, βρίσκεται από 20ετίας στο Νίγηρα της Αφρικής. Δυστυχώς την 17-9-2018 απήχθη, από Τζιχαντιστές, από την ενορία του στο Bomoange και από τότε δεν υπήρχαν νέα του.
Πριν λίγες μέρες έφθασαν αποδείξεις ότι ζει στην καθολική εφημερίδα L` Avvenire και αναθερμάνθηκαν οι ελπίδες για τη σωτηρία του.
Ο ηγούμενος της Societa Missioni Africane (SMA), π. Porcellato, στην οποία ανήκει και ο απαχθείς ιερομόναχος, δήλωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή που ζούσε ο π. Gigi , στη νοτιοδυτική περιοχή του Νίγηρα, στα σύνορα με Μπουργκίνα Φάσο, παραμένει ασταθής. Οι υπόλοιποι 6 ιεραπόστολοι της SMA που επίσης δρούσαν στην ίδια περιοχή, προς όφελος της φτωχής τοπικής φυλής Gurmance, στην οποία πρόσφεραν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, έχουν φύγει και εργάζονται πλέον στην πρωτεύουσα της χώρας. Από εκεί, σε συνεργασία με την τοπική εκκλησία, προσπαθούν να κρατούν επαφή με τον πληθυσμό των Gumance : οι 4 ενορίες που εξυπηρετούσαν δεν έχουν πλέον μόνιμο ιερέα, η επαφή γίνεται τηλεφωνικά αλλά και με σύντομα ταξίδια για την τέλεση της θείας λειτουργίας, καθότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ιερέων, στην κατά συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμανική χώρα (0.5% οι καθολικοί ).
Πριν 5 χρόνια σημειώθηκαν ένοπλες επιθέσεις σε καθολικούς ναούς της ίδιας της πρωτεύουσας , οι οποίες με δυσκολία αντιμετωπίσθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
    

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos