Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

AQUA FONS VITAE

“Το νερό είναι πηγή ζωής “ τιτλοφορείται το νέο κείμενο του “Οργανισμού για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη ”, που παρουσιάστηκε στο τέλος Μαρτίου 2020 από τον επικεφαλής του Καρδινάλιο P.Turkson και μπορεί να διαβαστεί ( στην αγγλική γλώσσα ) στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, Ο Μάρτιος ήταν αφιερωμένος από τα Ηνωμένα Έθνη στο πανανθρώπινο αυτό αγαθό, αλλά η Αγία Έδρα θέλησε να τονίσει πόσο απαραίτητο είναι το νερό “στη μάχη για τη ζωή και τη σωτηρία του πλανήτη” και να τονίσει το τρίπτυχο ανθρώπινη ζωή – ανάπτυξη – φύση, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πρόσβαση σε καλή ποιότητα νερού. Η πανδημία του κορωνοϊού τονίζει ακόμα πιο δραματικά, πόσο απαραίτητο για την επιβίωση των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη μας είναι το νερό και γι` αυτό η Αγία Έδρα επιθυμεί να συνεργαστεί με διεθνείς φορείς για να βρεθούν πόροι και να χρηματοδοτηθούν έρευνες που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση : ήδη η “αμερικανική Κάριτας “(CRS) και το Global Water 2020 έχουν συμφωνήσει σχετικά.
Επίσης η Αγία Έδρα θέλει να χαράξει κοινή στρατηγική σε θέματα υγιεινής για όλες τις καθολικές δομές υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο κείμενο τονίζονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και γίνονται προτάσεις γι ανάληψη δράσης σε τοπικό επίπεδο, ώστε να αντιληφθούμε ότι το νερό είναι απαραίτητο αφενός για την ανθρώπινη χρήση, αφετέρου ως πηγή ανθρώπινης δράσης ( γεωργία, βιομηχανία κλπ ) και, τέλος, ως χαρακτηριστικό του ίδιου του φυσικού περιβάλλοντος ( λίμνες, ποτάμια ωκεανοί ... )
Απλά ίσως πράγματα, που τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά όχι για τους ανθρώπους που τα στερούνται
Πληροφόρηση και Φωτογραφία VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos