Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η πρώτη εντολή

Όταν (ο Θεός) δια μέσω του Υιού του λέει: «Να αγαπάς τον Κύριο το Θεός σου», εκ μέρους σου δεν περιμένει ένα αντάλλαγμα, ένα δώρο, σαν να σ’ είχε αγαπήσει από συμφέρον. Σε προσκαλεί να δεχθείς το δώρο του – την αγάπη – ανοίγοντας την καρδιά σου. Σε προσκαλεί, όχι ν’ αφήσεις να σε αγαπήσει, αλλά να δεχθείς την αγάπη Του. Αν αυτό γίνει, τότε όλα αλλάζουν. Δεν αρνείσαι πια τη χαρά, με πρόσχημα ότι είναι επακόλουθο του πόνου. Δεν κλείνεις πια τα μάτια σου στην ομορφιά των λουλουδιών, ούτε τα αυτιά σου όταν ακούς μια γλυκιά φωνή, αλλά τα απολαμβάνεις σαν παρουσία ενός πατέρα που σε προστατεύει.

Αποθηκεύεις για να έχεις για το αύριο που θα ’ναι δύσκολο. Δεν αρνείσαι μια χαρά γιατί πρέπει να την ξεπληρώσεις αργότερα. Αντίθετα, να ζεις τη χαρά στην καρδιά σου για τα δώρα που σου στέλνει ο Θεός. Έτσι, δεχόμενος όλα αυτά, θα μάθεις να ανακαλύπτεις ακόμα πιο ωραία δείγματα θεϊκής αγάπης, σαν τη νύφη που δέχεται τις βέρες του συζύγου ως ένδειξη αγάπης και θα μάθεις ότι τα πάντα κρύβουν μέσα τους την αγάπη του Θεού και συνάμα θα μετατρέπονται σε σημεία της παρουσίας Του.          

Έτσι, αγαπώντας το Θεό, τον Πατέρα σου, αγαπάς τα πάντα στ’ όνομά Του και αντίστροφα, αγαπώντας τα πάντα, τον απολαμβάνεις περισσότερο, παρά τα δώρα του. Που σημαίνει ότι το «Ν’ αγαπάς το Θεό, μ’ όλη την καρδιά σου και ν’ αγαπάς τον εαυτό σου» είναι ένα και το αυτό.

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos