Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Στην υγειονομική και όχι μόνο κρίση που δοκιμάζει την Ιταλία, από τα κρισιμότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Καθολική Εκκλησία, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους πιο αδύναμους, είναι τα προβλήματα των αστέγων : 50.000 άτομα, εκ των οποίων 14-16.000 στη Ρώμη δεν έχουν μόνιμη διαμονή. Την “κανονική” εποχή οι άστεγοι είχαν τη δυνατότητα να λάβουν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στις δομές των φιλανθρωπικών οργανώσεων της χώρας ή κατευθείαν στα μέρη όπου βρίσκονταν και πολλοί απ΄αυτούς να κοιμηθούν το βράδυ σε υπνωτήρια.
Ο “Ελεημοσυνάριος” του Πάπα Φραγκίσκου, Καρδινάλιος K. Krajewski σε συνεργασία με καθολικούς εθελοντές, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, συνεχίζει να επισκέπτεται άστεγους και άλλους αναγκεμένους, που έχουν ανάγκη φαγητού και φαρμάκων στην περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας διατηρώντας ανοικτά και τους χώρους υγιεινής ( μπάνια, ντους ) που μπορούν να απευθυνθούν οι άστεγοι.
Η Κάριτας Ιταλίας, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος μακρο – προγραμμάτων ντον Andrea La Regina, προσπαθεί να φιλοξενήσει, σε καραντίνα, όσους περισότερους αστέγους μπορεί, στις δομές της και σε άλλους χώρους που μπόρεσαν να διατεθούν, ώστε να διατηρείται η απόσταση ενός μέτρου τουλάχιστον, μεταξύ τους, στους χώρους παροχής (ετοίμων) γευμάτων και διαμονής. Επισήμανε πόσο δύσκολη ψυχολογικά είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να μεγαλώνουν στο δρόμο, μόνοι, χωρίς συγγενείς... Όμως η συντριπτική πλειοψηφία πειθαρχεί και βρίσκει διέξοδο συζητώντας με τους άλλους φιλοξενούμενους, που ζούσαν τα ίδια καθημερινά προβλήματα, πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, την 31-3-2020, κατά την καθημερινή θεία λειτουργία που τελεί, αφιέρωσε την προσευχή του στους αστέγους και ζήτησε από ιερείς και καθολικούς θεσμούς να σταθούν δίπλα τους. 

Πληροφόρηση και φωτογραφία αστέγων κάτω από γέφυρα
του ποταμού Τίβερη, στη Ρώμη, από VaticanNews


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos