Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ιός δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει τα πάντα υπό έλεγχο 

«Είμαστε σε καλά χέρια»: ο καρδινάλιος Kurt Kochμιλώντας με το Media Center της Συνόδου των Επισκόπων της Ελβετίας που είναι η χώρα από την οποία προέρχεται, αρχίζει τη συνομιλία του με μια ένεση θάρρους που είναι θεμελιώδους σημασίας κατ’ αυτή την περίοδο πανδημίας που οφείλεται στον κορονοϊό.

Ο ιεράρχης, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια είναι πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας μεταξύ των Χριστιανών, κατά τη συνομιλία του με το τμήμα πληροφόρησης της Διάσκεψης των Επισκόπων της Ελβετίας, αναφέρει ότι συμμερίζεται όλες τις αντικειμενικές οριοθετήσεις κατά την εκτέλεση των εργασιών του, που προκαλούνται από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας. «Μια παρατεταμένη Μεγάλη Παρασκευή – έτσι περιγράφει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών στη Ρώμη – η κατάσταση είναι παράδοξη. Η ουσία του οικουμενισμού έγκειται στον διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει από μόνος του», παρατηρεί.

Η αλληλεγγύη της Εκκλησίας κατά την παρούσα κρίση

Οι επισκέψεις από το εξωτερικό έχουν ακυρωθεί, οι επαγγελματικές συναντήσεις έχουν αναβληθεί μέχρι νεοτέρας. «Αλλά από την άλλη πλευρά, οι Εκκλησίες δείχνουν την αλληλεγγύη τους ακριβώς, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», λέει ο καρδινάλιος Kochο οποίος αναφέρει ότι κατά τα 70 χρόνια της ζωής του δεν έχει βιώσει ποτέ άλλοτε μια τέτοιου είδους εμπειρία: «ο ιός δείχνει ότι δεν έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο», είπε.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, πράγματι, η σημερινή κρίση αγγίζει τόσο τις κοινωνικές συμπεριφορές όσο και την καρδιά του χριστιανικού μηνύματος. «Ας αποδεχθούμε την πρόσκληση να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές στη ζωή μας», λέει, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιησούς δεν σταματά ποτέ να συμμετέχει στον ανθρώπινο πόνο: «Αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα που ο χριστιανισμός μπορεί να δώσει, ειδικά τώρα. Αλλά η διακήρυξη αυτού του μηνύματος μέσω του Λόγου και του Μυστηρίου αποτελεί μια από τις δυσκολίες της στιγμής».

Εμπιστοσύνη για το μέλλον

Όσο αφορά στον τρόπο που, προσωπικά, περνά τις μέρες του, ο ιεράρχης λέει ότι βιώνει την αναγκαστική επιβράδυνση αυτών των εβδομάδων ως ευκαιρία για διαλογισμό: «Ο ελεύθερος χρόνος που δημιουργείται επενδύεται στην προσευχή». Για τις προοπτικές που μας επιφυλάσσει το μέλλον τέλος, καταλήγει ότι είναι πεπεισμένος και ήρεμος, επειδή «ο θάνατος έχει μόνο την προτελευταία λέξη – τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός και αυτό σημαίνει ζωή».

Μετάφραση:ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos