Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο καρδινάλιος Ouedraogo νοσηλεύεται με τον Covid-19

Νοσηλεύεται στην κλινική Les Genêts στην πόλη Ouagadougou, ο 75χρόνος καρδινάλιος, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να μείνουν ενωμένοι στην προσευχή γι’ αυτόν, για όλους ασθενείς αλλά και για όλους εκείνους που τους βοηθούν

Θετικός στον Κορονοϊό ο καρδινάλιος Philippe Ouedraogo, Αρχιεπίσκοπος της Ouagadougou, στην Μπουρκίνα Φάσο. Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Βικάριος, π. Alfred Ouedraogo, σε ένα σημείωμα του. «Ο καρδινάλιος σας ζητά να γνωστοποιήσετε αυτή την πληροφορία στον λαό του Θεού καθησυχάζοντας – γράφει ο π. Ouedraogo απευθυνόμενος προς τους ιερείς της Ouagadougou και τους υπευθύνους –. Σας προσκαλεί να μείνετε ενωμένοι μαζί του στην προσευχή και για όλους του αρρώστους αλλά και για όλους εκείνους που τους φροντίζουν». Ο 75χρόνος καρδινάλιος, νοσηλεύεται τώρα στην κλινική clinica Les Genêts.

Συνεχίστε την προσευχή
Στις 19 Μαρτίου, νοσηλεύτηκε επειγόντως ο Σεβασμιότατος Séraphin François Rouamba, Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος της Koupela, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ouaga στην κλινική Princess Sarah. Ανακοίνωσε αυτή την είδηση ο Πρόεδρος της Ιεραρχίας της Burkina-Niger, ο Σεβασμιότατος Laurent Birfuore Dabire, επίσκοπος του Dori, προσκαλώντας όλους τους πιστούς να επιμείνουν στην προσευχή και να εμπιστευθούν τον Θεό, με ιδιαίτερο τρόπο, όλους τους αρρώστους, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Στην Μπουρκίνα Φάσο σήμερα υπάρχουν 246 θετικοί ασθενείς στον Covid-19, 31 νοσηλευόμενοι και 12 νεκροί. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του Κορονοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις της πολιτικής αρχής, στις 18 Μαρτίου, αναστέλλοντας, σε όλη την επικράτεια, όλες τις τελετές και τις ποιμαντικές δραστηριότητες, προτρέποντας έτσι την χρήση των Μ.Μ.Ε. για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας αλλά και των υπόλοιπων τελετών και προσκαλώντας τους πιστούς στην προσευχή και ην νηστεία.

Μετάφραση: π. Ι. Σκλ.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos