Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αυξάνεται ο κίνδυνος για την Αφρική

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτυπά συναγερμό για τον κορονοϊό στην Αφρική και ζητά βοήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ήπειρο αυτή. Σε πολλές χώρες αυξάνονται οι περιπτώσεις μετάδοσης με τις υγειονομικές εγκαταστάσεις να είναι σπάνιες ή ακόμα και ανύπαρκτες.
Αργά αλλά αναπόφευκτα, και η Αφρική πέφτει εξολοκλήρου στην κατάσταση επείγουσα ανάγκης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να αναληφθεί άμεση και σωστή δράση ώστε να αποφευχθεί η έκρηξη της λοίμωξης στην αφρικανική ήπειρο, κάτι που θα μπορούσε να έχει περισσότερο σοβαρές συνέπειες από ότι σε άλλες χώρες, όσο αφορά στην πορεία της λοίμωξης. Ο Ο.Η.Ε. μιλά για μια δραματική εξέλιξη του Covid-19 στην Αφρική, με 39 χώρες να επηρεάζονται ήδη και με περίπου 300 νέες περιπτώσεις ανά ημέρα.
Επί του παρόντος οι μολυσμένοι ανέρχονται σε 3.000, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε ένα νέο δράμα για την Αφρική, η οποία εδώ και καιρό αποτέλεσε τη σκηνή όπου εκτυλίχθηκαν άλλες καταστροφικές επιδημίες όπως ο Έμπολα, η χολέρα, ο δάγκειος πυρετός, η ελονοσία, και όπου οι δομές υγειονομικής περίθαλψης εμφανίζονται απροετοίμαστες για την αντιμετώπιση αυτής της νέας έκτακτης ανάγκης, τόσο λόγω της έλλειψης μέσων και υλικού, αλλά συχνά και λόγω απουσίας νοσοκομείων, φροντιστών και εξειδικευμένων κέντρων φροντίδας. Η επιβεβαίωση προέρχεται από τον Simone Garroni, γενικό διευθυντή του οργανισμού «Azione contro la fame Italia»

Άμεσα ένα πρόγραμμα για να σωθεί η Αφρική από τον Covid-19

Ένα διεθνές σχέδιο για την αντιμετώπιση της επικείμενης εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Αφρική είναι απαραίτητο και επείγον, λέει ο Simone Garroni. Η αύξηση των μολύνσεων θα μπορούσε να αποβεί θανατηφόρα για πολλούς ανθρώπους των οποίων η ανοσολογική άμυνα είναι κρίσιμη εξαιτίας την κατάστασης της υγείας τους που έχει ήδη υποστεί βλάβη από προηγούμενες ασθένειες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση σε καθαρό νερό, να βελτιωθούν οι γενικές συνθήκες προσωπικής υγιεινής και του περιβάλλοντος, να δημιουργηθούν πρωτίστως τοπικά κέντρα υγειονομικής περίθαλψης.
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos