Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

"Προσφέρω την προσευχή μου για όποιον υποφέρει"

Μετά την εμφάνιση ορισμένων ύποπτων συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του πυρετού, η επιβεβαίωση έφτασε χθες το βράδυ ότι ο καρδινάλιος Angelo De Donatis ήταν θετικός για κοροναϊό. Ο Γενικός Βικάριος για την Εκκλησία της Ρώμης - όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα - υποβλήθηκε στο τεστ για το Covid-19 και μόλις καταγράφηκε η θετικότητα, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ιδρύματος Agostino Gemelli. Ο καρδινάλιος έχει πυρετό, αλλά η γενική του κατάσταση είναι επί του παρόντος καλή και έχει ξεκινήσει την κατάλληλη θεραπεία. Ως προφύλαξη, όλοι οι στενότεροι συνεργάτες του είναι απομονωμένοι. Εκτός από αυτούς, ο Γενικός Βικάριος της Εκκλησίας της Ρώμης - ο οποίος διορίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο το 2017 - είχε πολύ λίγες συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες με το προσωπικό του Οίκου του Λατερανού όπου είναι η έδρα του και δήλωσε ότι ποτέ δεν πήγε έξω από αυτόν,διατηρώντας μόνο τηλεφωνικές επαφές με τον Πάπα.
"Βιώνω και εγώ αυτή τη δοκιμασία, είμαι ήρεμος και αισιόδοξος - είπε ο Καρδινάλιος Angelo De Donatis - αναθέτω στον Κύριο και στην στήριξη των προσευχών όλων σας, όλων των αγαπητών πιστών της Εκκλησίας της Ρώμης!". Στη συνέχεια, πρόσθεσε: "Ζω αυτή τη στιγμή ως μια ευκαιρία που η Πρόνοια μου δίνει να μοιραστώ τα βάσανα τόσων αδελφών μου που ευρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Προσφέρω τις προσευχές μου γι 'αυτούς, για όλες την ομογένειες και για τους κατοίκους της πόλης της Ρώμης! ". Κάθε βράδυ από τις 11 Μαρτίου, ο Καρδινάλιοςl De Donatis προήδρευε στη Θεία Λειτουργία στις 7 μ.μ., από το Ιερό Προσκύνημα της Θείας Αγάπης που μεταδιδόταν από την TV2000 σε ζωντανή μετάδοση και στην σελίδα Facebook της Εκκλησίας της Ρώμης.
Τελώντας τη Θεία Λειτουργία στο γνωστό Θεομητορικό Προσκύνημα, με την ευκαιρία της αφιέρωσης του Πάπα στην Αειπάρθενο Μαρία, ο Καρδινάλιος είπε: «το αντίδοτο, η θεραπεία στο άγχος της παρούσας στιγμής είναι να εμπιστευθούμε στα χέρια του Θεού. Είμαστε στα χέρια Του και κανείς δεν μπορεί να πάρει από αυτά».
Ήδη έχουν φθάσει πολλά μηνύματα ευχών και προσευχών για ταχεία ανάρρωση.

  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos