Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Από την Ιερουσαλήμ μια κοινή προσευχή  για το τέλος της επιδημίας

Χθες οι εκπρόσωποι κάθε θρησκείας βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Πόλης της Ιερουσαλήμ απέναντι από τη Νέα Πύλη, δύο βήματα από το Λατινικό Πατριαρχείο και της Κουστοδίας των Αγίων Τόπων, για να απαγγείλουν μία προσευχή ο καθένας σύμφωνα με την παράδοσή του. Παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Pier battista Pizzaballa, Αποστολικός Τοποτηρητής του Λατινικού Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ.

Ιεροτελεστίες στον Πανάγιο Τάφο
Από τη Βασιλική του Παναγίου Τάφου, για τον οποίο προχθές ο Ελληνο-ορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος 3ος είχε αναγγείλει το κλείσιμο στο κοινό, ο πατέρας Francesco Patton, Φύλακας των Αγίων Τόπων, ο Αρμένιος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Nourhan Manougian ανάγγειλαν ότι οι ιεροτελεστίες της ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας, της λατινικής και της αρμενικής, θα συνεχιστούν κανονικά. Παρόλο που για λόγους ασφαλείας και προς αποφυγή της μετάδοσης του Covid-19 ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί σε ελάχιστα πρόσωπα.

Η Μαρτυρία
Στο Vatican News, ο πατέρας Francesco Patton εξήγησε τη σημασία της χθεσινής προσευχής στην Ιερουσαλήμ των εκπροσώπων των Αβρααμικών Θρησκειών, χριστιανών, εβραίων και μουσουλμάνων.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos