Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η Αστυνομία εμπιστεύεται στον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Ο Άγιος Μιχαήλ είναι από τις 29 Σεπτεμβρίου του 1949 Προστάτης της Κρατικής Αστυνομίας της Ιταλίας.
Εκείνη την ημερομηνία ο Πάπας Πίος ο 12ος εμπιστεύθηκε την Αστυνομία, που κάθε μέρα αγωνίζεται με υπευθυνότητα για την ασφάλεια των πολιτών, στην προστασία του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Είναι πράγματι γνωστό ότι ο Άγιος Μιχαήλ είναι ο «αγωνιστής» όπως απεικονίζεται τόσο από την ανατολική όσο και τη δυτική αγιογραφία.
Μια πράξη αφιέρωσης που επαναλήφθηκε αυτές τις δύσκολες ημέρες από την αστυνομία της Ιταλίας. Και αυτό λόγω της βεβαρημένης αποστολής της, εφόσον καλείται να αγωνιστεί στην πρώτη γραμμή της πανδημίας του covid 1 με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.
Η είδηση παρουσιάστηκε στην επίσημη σελίδα της Αστυνομίας με αυτά τα λόγια:
“Αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, η Αστυνομία του Κράτους εμπιστεύεται την Ιταλία στον προστάτη τον Άγιο Μιχαήλ Αρχάγγελο. Το 590 σταμάτησε την επιδημία στη Ρώμη, γι’ αυτό και σήμερα ζητούμε να μας οδηγήσει με δύναμη για την ασφάλεια και την υγεία κάθε πολίτη.”.
Πολλοί συμμερίστηκαν την απόφαση αυτή, αλλά δεν έλειψαν και τα περίεργα σχόλια. Ενώ η πλειοψηφία του λαού εκδήλωσε την ικανοποίηση και την αποδέχτηκε με θετικά σχόλια , δεν έλειψαν και μερικοί, που σχολίασαν αρνητικά τη στάση ενός Σώματος του Κράτους, που ενώ θωρείται λαϊκό, πιστεύει στα θαύματα και αποδέχεται τη λαϊκή άγνοια που βιώθηκε χιλιάδες χρόνια πριν. Υπάρχουν και εκείνοι που δηλώνουν ότι η μοναδική εμπιστοσύνη ανήκει στην ιατρική επιστήμη, και θεωρούν ότι το να επικαλούμαστε τη θεϊκή προστασία μειώνει το μεγάλο έργο των γιατρών και όλου του νοσηλευτικού προσωπικού.
Δεν έλειψαν και εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτοί που συνέταξαν το κείμενο, θα πρέπει να εκδιωχθούν για πάντα από το σώμα της Αστυνομίας. Θεωρούν έλλειψη σεβασμού προς εκείνους που δεν πιστεύουν. Αλλά αν δεν πιστεύεις θα έπρεπε να αδιαφορείς και για το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι έχουν το δικό τους Πιστεύω. Εάν για σένα δεν υπάρχει ούτε Θεός, ούτε Αρχάγγελος Μιχαήλ, τότε οι πράξεις εμπιστοσύνης των άλλων θα έπρεπε να σε αφήνουν αδιάφορο. Ενώ φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Ο Άγιος Μιχαήλ εικόνα της νίκης εναντίον του κακού.
Στη λαϊκή παράδοση, θεωρείται πράγματι ο υπερασπιστής του λαού του Θεού και ο νικητής του αγώνα του καλού εναντίον του κακού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άγιος Μιχαήλ αναπαριστάνεται σε πολλούς Ναούς ή στην κορυφή των καμπαναριών, ως σύμβολο υπεράσπισης. Περισσότερες από 60 πόλεις της Ιταλίας τον τιμούν ως Πολιούχο και Άγιο Προστάτη τους.

Εξ άλλου το γνωρίζουμε καλά, το όνομά του στα εβραϊκά מייקל σημαίνει: “Ποιος σαν το Θεό” η κραυγή της μάχης που χρησιμοποίησε για να υψώσει το σπαθί του εναντίου του Εωσφόρου και των άλλων αγγέλων που έκαναν την αρχή στην «ιστορία του Κακού» με τις διεστραμμένες προθέσεις τους. Σε κάθε απεικόνιση, το σπαθί του Αρχάγγελου Μιχαήλ στοχεύσει τον διάβολο που τον συντρίβει κάτω από τα πόδια του, για να μη κάνει κακό στους ανθρώπους.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, λοιπόν νικητής του κακού του κόσμου που φτάνει στον άνθρωπο μέσα από καθημερινά γεγονότα.

Αφιέρωση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ
Γι’ αυτό το λόγο και ορίστηκε ως Προστάτης της Κρατικής Αστυνομίας από τον Πάπα Πίο το 12ο στις 29 Σεπτεμβρίου του έτους 1949, διότι κάθε αστυνομικός αγωνίζεται για να εξασφαλίσει την υπεράσπιση σε κάθε πολίτη.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos