Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι Επίσκοποι στο κοιμητήριο, μόνοι, για τους αποβιώσαντες

Η Προεδρία της Ιεράς Συνόδου της ιταλικής Ιεραρχίας προσκάλεσε όλους τους Επισκόπους, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, να επισκεφτούν τα κοιμητήρια των επισκοπικών επαρχιών τους για να προσευχηθούν για τους ανθρώπους που απεβίωσαν και τάφηκαν χωρίς την παρουσία των οικίων τους και χωρίς να έχουν λάβει την ενίσχυση των ιερών μυστηρίων.

Αυτό είναι το ανακοινωθέν:
«Η εικόνα των στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τα φέρετρα προς τα αποτεφρωτήρια, αποδίδει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την οποία βιώνει η χώρα μας. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, πολλοί από αυτούς τους αποβιώσαντες αδελφούς μας πέθαναν μόνοι, χωρίς καμία ενίσχυση, ούτε εκείνης των αγαπημένων τους, ούτε εκείνης των ιερών μυστηρίων.
Οι χριστιανικές κοινότητες, παρότι αδυνατούν με τη φυσική τους παρουσία να είναι κοντά στους αποβιώσαντες, δεν τους λησμονούν και δείχνουν την εγγύτητά τους με την προσευχή και την αγάπη. Όλες τις ημέρες οι ιερείς τελούν τη Θεία Λειτουργία υπέρ όλου του λαού του Θεού, ζώντων και κεκοιμημένων. Η προσδοκία είναι για το τέλος αυτής της έκτακτης κατάστασης, όταν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε για να τελέσουμε μαζί τη Θεία Ευχαριστία, εις μνήμην και προς ανάπαυση αυτών των αδελφών μας.
Εν τω μεταξύ, η ιταλική Εκκλησία προχωρά σε ένα εύγλωττο σημείο: την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Επίσκοποι που θα έχουν τη δυνατότητα, θα επισκεφτούν μόνοι τους ένα Κοιμητήριο της επισκοπικής επαρχίας τους για μια στιγμή περισυλλογής, προσευχής και ευλογίας. Η πρόθεση είναι να εμπιστευτούμε στην ευσπλαχνία του Πατέρα όλους τους κεκοιμημένους, καθώς και να εκφράσουμε και με αυτό τον τρόπο την εγγύτητα της Εκκλησίας στα δάκρυα και τον πόνο όσων έχασαν τους αγαπημένους τους.
Αυτή θα είναι “η Παρασκευή της Ευσπλαχνίας” της ιταλικής Εκκλησίας. Μια Παρασκευή της Τεσσαρακοστής, κατά την οποία το βλέμμα προς τον Εσταυρωμένο επικαλείται την παρηγορητική ελπίδα της Αναστάσεως».

Πηγή: Avvenire
Μετάφραση: π.Λ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos