Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι εφημέριοι στις στέγες για προσευχή

«Αυτό που ακούτε ψιθυριστά στο αυτί, διακηρύξτε το από τiς ταράτσες»(Μτ 10,27)

Το κάλεσμα του Ιησού μπορεί κανείς να το πάρει όχι μεταφορικά, αλλά κατά γράμμα.  Έτσι σκέφτηκαν ο π. Francesco Gravina και ο π. Lorenzo Fedele, εφημέριος και υπεφημέριος αντίστοιχα στην Παναγία της Υγείας, στη συνοικία Arenella της Νάπολι, στην περίοδο πανδημίας που βρισκόμαστε, όταν στους ναούς οι ιερές ακολουθίες τελούνται χωρίς την παρουσία των πιστών, οι οποίοι είναι σε κοινωνικό περιορισμό στα σπίτια τους.

Οι ιερείς ανεβαίνουν στη στέγη της ενορίας, η οποία γίνεται εξώστης και άμβωνας του λόγου του Θεού που τον διακηρύττουν στη γειτονιά. Από εκεί απαγγέλουν το Άγγελος Κυρίου, το Ροδάριο, ενώ την Παρασκευή τελούν τον Δρόμο του Σταυρού και την Κυριακή τη Θεία Λειτουργία. Δρόμοι έρημοι, και ο κόσμος στα γύρω μπαλκόνια συγκινημένος να προσεύχεται, σε μια πρωτόγνωση κατάσταση για όλους, στην οποία η Εκκλησία ξέρει να προσαρμόζεται και να κηρύττει ακόμη κι από τους εξώστες. Εκκλησία – Κορωνοϊός, 1-0.

π.Λ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos