Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Μια εξαιρετικά οδυνηρή δοκιμασία»

Στην κόλαση του Μπέργκαμο υπάρχουν και ορισμένα θετικά: μέσα σε λίγες ημέρες βελτιώθηκε η υγεία 20 ιερέων ενώ άλλοι ήδη, έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο

«Αν και είμαστε πολύ πολυάριθμοι, ο αριθμός των ιερέων που πέθαναν αυτή την εβδομάδα και εκείνων που βρίσκονται ακόμη σε μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση είναι πολύ υψηλός».
Αυτό είπε ο επίσκοπος του Μπέργκαμο, σεβασμιότατος Francesco Beschi, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο InBlu Radio, τον καθολικό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμός της Cei, αναφορικά με την έκτακτη κατάσταση του Κορονοϊού.

 «Παρηγορητικό, οφείλουμε να πούμε είναι ότι αυτή την εβδομάδα – πρόσθεσε ο επίσκοπος του Μπέργκαμο – η υγεία 20 ιερέων μέσα σε λίγες ημέρες, βελτιώθηκε σημαντικά και ορισμένοι ήδη βγήκαν από το νοσοκομείο. Αυτό είναι ένα σημάδι που μας παρηγορεί πολύ. Βιώνουμε αυτόν τον πόνο με το να τον μοιραζόμαστε με εκείνον των κοινοτήτων μας, αναφορικά με τον αριθμό των μολυσμένων ανθρώπων, των ασθενών και έναν υψηλό αριθμό θανάτων. Δεν έχουμε διαχωριστεί από την κοινότητά μας ούτε και όσο αφορά στον θάνατο».

Το δράμα του Μπέργκαμο
Η κατάσταση στην επαρχία του Μπέργκαμο παραμένει δραματική. Εκατοντάδες είναι αυτοί που μολύνονται καθημερινά, και εκατοντάδες έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την αρχή της επιδημίας. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία, ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Giorgio Gori παραδέχθηκε ότι για ορισμένους ασθενείς δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να τους παρασχεθεί εντατική θεραπεία, επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι κορεσμένες σε όλα τα νοσοκομεία του Μπέργκαμο. Το νεκροταφείο της πόλης έχει πλημμυρίσει από φέρετρα, όπως είχαμε καταγράψει πριν από λίγες ημέρες.

Ο πόνος για τη θεία λειτουργία
«Τις τελευταίες 15 ημέρες – συνέχισε ο σεβασμιότατος του Μπέργκαμο στο InBlu Radio – είδα μια αυξανόμενη γενναιοδωρία από όλους. Σήμερα βρισκόμαστε μέσα στα σπίτια μας και βλέπω πολύ σημαντικούς δεσμούς εγγύτητας. Μέσα σε αυτόν τον ορίζοντα προέκυψε η γενναιοδωρία των ιερέων με τον πρωτεύοντα πόνο να μην μπορούν να τελέσουν την λειτουργία με τους πιστούς».

Εγγείς μέσω των κοινωνικών δικτύων
Ακόμη και σήμερα, συνεχίζει ο επίσκοπος, «με όλες τις προφυλάξεις που οφείλουμε να παίρνουμε, βρισκόμαστε κοντά στον κόσμο έχοντας συνείδηση ότι από την μία μεταφέρουμε τον Ιησού και από την άλλη ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε φορείς του ιού. Η σχέση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων τώρα πια αποτελεί τον μοναδικό τρόπο που μας επιτρέπει να βρισκόμαστε κοντά σε όλους».

«Θα διαρκέσει»
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – κατέληξε ο επίσκοπος του Μπέργκαμο απευθυνόμενος προς το In Blu Radio – γιατί είναι κάτι που θα διαρκέσει. Περάσαμε από μια κάποια αδιαφορία σε μια μεγαλύτερη αμοιβαία ευαισθητοποίηση και κατανόηση. Τώρα θα πρέπει αυτή η από κοινού αντιμετώπιση να διατηρηθεί και κατά τις επόμενες εβδομάδες».

Μετάφραση: ρφ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos