Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η “ ΜΗΤΕΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ” ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρχές Μαρτίου η “Μητέρα Αγγελική του Ευαγγελισμού”, όπως ήταν το όνομά της μετά τους οριστικούς όρκους στο Τάγμα των Κλαρισσών, το 1953, έγινε δεκτή στο “ Hall of Fame “ των γυναικών της Αλαμπάμα, δηλ. αναγνωρίσθηκε ως μια από τις σημαντικότερες γυναίκες που έζησαν στη συγκεκριμένη Πολιτεία. Είναι η δεύτερη μοναχή που λαμβάνει αυτή τη διάκριση, μετά την αδ. Chrysostom Moymaham, νοσοκόμα, που ανήκε στο “ Τάγμα των Αδελφών της Αγάπης ”
Η Μητέρα Αγγελική, κατά κόσμο Rita Rizzo, γεννήθηκε την 20-4-1923 και αποβίωσε την ημέρα του Πάσχα του 2016, λίγο πριν συμπληρώσει 93 χρόνια ζωής.
Από χωρισμένη οικογένεια, ιταλικής καταγωγής, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του μοναστηριού της “Μητέρας των Αγγέλων” στο Hanesville, όπου έζησε ως το θάνατό της. Διέθετε το χάρισμα του λόγου και αρκετοί εκκλησιαστικοί υπεύθυνοι την ενθάρρυναν να μιλά δημόσια. Το 1962 άρχισε να ηχογραφεί ομιλίες της, από το 1970 άρχισε να γυρίζει βίντεο, παρουσιαζοντας ευαγγελικές περικοπές. Το 1981 ξεκίνησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό EWTN ( Eternal World Television Network ) εκπέμποντας από ένα γκαράζ. Η ταπεινή μοναχή ήθελα να φθάσει το Ευαγγέλιο σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και τα κατάφερε ! Μέσα σε μια 20ετία κατάφερε να δημιουργήσει ένα ειδησεογραφικό οργανισμό που φθάνει πλέον σε 300 εκατομμύρια σπίτια σε 144 χώρες !
Τα τηλεοπτικά της κηρύγματα έγιναν διάσημα, σε σημείο να χαρακτηρισθεί απ΄το περιοδικό TIME, ως η “ η ρωμαιοκαθολική γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αμερική ” το 1995. Συντηρητκή στις απόψεις της και συχνά “απείθαρχη” στις εντολές της Ιεραρχίας αλλά ποτέ σε σημείο ρήξης με αυτήν, αποσύρθηκε λόγω προβλημμάτων υγείας από τη διοίκηση του EWTN στις αρχές του 21ου αιώνα.
Το 2019 o μεγαλύτερος καθολικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης παρήγαγε 31 δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις, 386 εκατομμύρια βιντεο, 411 εκατομμύρια σελίδες θέασης και έχει 9,8 εκατομμύρια ακόλουθους...


Πληροφορίες από VaticanNews και Wikipedia
Φωτογραφία από Wikipedia

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos